Filteren op

Type
Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Filter

Klusadvies

Meranti Triplex

Meranti Triplex is een multiplex waarbij de binnenlagen bestaan uit rode hardhoutsoorten uit Indonesië of Maleisië. Dit plaatmateriaal wordt veel gebruikt in de bouw en is uitsluitend geschikt voor klussen binnenshuis. De verlijming van deze platen is vochtwerend, waardoor je de plaat goed kunt gebruiken in vochtige ruimtes. Meranti Triplex is een sterke plaat, die door de gladde structuur makkelijk te bewerken is. Lees meer

Wat is Meranti triplex

Meranti Triplex ook wel Hardwood of Plywood genoemd bestaat uit 3 kruislings vochtwerende verlijmde fineerlagen. Vanwege de verlijming is deze plaat goed toe te passen in vochtige ruimtes binnenshuis.

Eigenschappen van Meranti triplex

Meranti triplex heeft een zeer glad oppervlak is gemakkelijk te zagen, boren, frezen en te schuren. Ook is het te lijmen zonder problemen, evenals schroeven en spijkeren. Meranti triplex is een Rode hardhoutsoort.

Waar kan je Meranti triplex voor gebruiken?

De Meranti multiplex plaat is algemeen inzetbaar in de bouw en uitsluitend geschikt voor binnentoepassing zoals binnenbetimmering, scheidingswanden ed.

De voor- en nadelen van Meranti triplex

Voordelen:

  • Lichtgewicht;
  • Hardhout ;
  • Rode kleur;
  • Makkelijk bewerkbaar.

Nadelen:

  • Niet geschikt voor vochtige ruimtes;
  • Let op! Bij Multiplex is een kleine diktetolerantie toegestaan. Houd hier rekening mee tijdens jouw project. 

Welke randafwerkingen zijn er mogelijk?

In onze zaagservice is het mogelijk om aan de multiplexplaat een randafwerking toe te voegen. Hier kan je kiezen uit:

  • Verstek onder of bovenkant;
  • Schuine kant onder en/of bovenkant;
  • Afronden onder en/of bovenkant.

Meranti triplex prijs per m2

Meranti Multiplex is verkrijgbaar in de dikte 3,6 mm. Een keuze kan gemaakt worden uit 2 beschikbare afmetingen. 2750 x 1000 mm en 3050 x 1530 mm. De prijs is te zien in het product overzicht van Meranti Triplex

Toch liever een ander type plaatmateriaal?

Meranti triplex geschikt voor heel veel projecten, maar er zijn altijd uitzonderingen. Moet jouw gedroomde ontwerp veel gewicht dragen? Dan ben je misschien beter af met ons constructieplaatmateriaal, zoals betonplex. Ook wat betreft uiterlijk, afwerking en duurzaamheid kan je veel verschillende keuzes maken. Ben jij benieuwd wat Adzaagt verder nog op voorraad heeft? Bekijk dan vooral onze overige soorten plaatmateriaal, die Ad voor je op maat kan zagen. Wist je bijvoorbeeld dat multiplex een natuurlijker uiterlijk heeft en sterker is dan MDF?

Hoe bestel ik Meranti triplex op maat bij Adzaagt?

Mag Ad alles voor je  op maat zagen? Goed om te horen! Via elke productpagina kun je het materiaal in elk gewenste maat bestellen. Simpel toch? Je kunt zelfs aanvinken of je ook de reststukken wilt meenemen. Toch de hele plaat bestellen zonder zaagservice? Ook dit is mogelijk. Heb je nog een vraag over onze soorten Multiplex? Laat dan vooral van je horen via telefoon: 0251 – 342 395, e-mail:  [email protected] of stuur een chatbericht, wij helpen je graag! En ben je toevallig in de buurt van Heemskerk en kan je niet wachten om alles in elkaar te zetten? Je mag het plaatmateriaal ook tijdens onze openingstijden komen ophalen. Ad staat graag voor je klaar! Wist je trouwens dat we ook een klusblog hebben? Heel handig als je inspiratie op wilt doen of wel wat tips kunt gebruiken voor je volgende project. Heb je na het lezen van onze blogs toch nog vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen.