Filteren op

Type
Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Houtsoort
Filter

Klusadvies

Nuces Noten Collectie

Nuces is een fineer collectie van diverse varianten Amerikaans Noten gefineerd op MDF.

Wat is de Nuces noten collectie

Nuces is een collectie van gefineerd plaatmateriaal in Amerikaans noten. Deze speciale collectie noten is samengesteld door Decospan, Decospan is specialist op het gebied van fineer.

Amerikaans Noten is een donkerbruine houtsoort, in sommige gevallen met een paarsachtige glans en wit spinthout. Natuurlijk notenfineer onderscheidt zich van andere houtsoorten en kunststof alternatieven. Dit komt door de bijzondere houttekening en nerfstructuur van het notenfineer. Door unieke productieprocessen krijgt het fineer de schoonheid, kleur, tekening en structuur van massief hout. De luxe uitstraling van notenfineer sluit goed aan bij de huidige interieurtrends en geeft een natuurlijke beleving aan elk interieur. 

Wat is Fineer?

Fineer is een laagje hout van 0,6 of 1,5 mm dik dat op plaatmateriaal, vaak MDF, wordt aangebracht. Fineer wordt geproduceerd door een stam in dunne laagjes te snijden. In tegenstelling tot massief hout, dat gezaagd wordt, benut houtfineer de stam optimaal en is er geen zaagverlies. Hierdoor is het een veel milieubewuster alternatief dan massief houtFineer behoudt de natuurlijke uitstraling en unieke kenmerken van echt hout, met authentieke kleur- en patroonverschillen. Met deze kenmerken onderscheidt fineer zich van de imitaties. Hou er in je project wel rekening mee dat elke plaat anders is, omdat het een natuurproduct betreft. Tussen de platen kan er dus verschil zijn in uitstraling. Wil je dit beperken kies dan voor een mixmatch voegwijze. De exacte kleur bepaal je door de afwerking met een lak of olie. 

Heb je nog meer vragen over fineer? Lees dan onze blog: Alles wat je moet weten over fineer.

Waarvoor kan je Nuces gebruiken?

Een veel voorkomende manier om de fineercollectie van Nuces te gebruiken is om het Gefineerde MDF te gebruiken om meubels van te maken. In dat geval is het een vervanging van massief hout. Verder kan Gefineerd MDF voor alle binnenhuis interieurbouw toepassingen gebruikt worden, de populaire toepassingen zijn: keukenkastjes, tafels, kasten, stoelen en andere toepassingen waarbij een luxe uitstraling gewenst is. Natuurlijk is de keuze fineer niet voor elke klus optimaal. Voor een werkblad adviseren wij HPL te gebruiken. Dit is krasvast en daardoor erg duurzaam voor intensief gebruik. Adzaagt kan voor jou HPL op elke gewenste drager persen. In de collectie Unilin Evola HPL zit het Aneto walnut decor die look van Noten goed imiteert. 

De voordelen van Nuces

Voordelen 

·         Een goedkoper en duurzamer alternatief op massief hout;

·         Verkrijgbaar in verschillende bijzondere noten fineren;

·         Verschillende structuren;

·         Splintert nagenoeg niet tijdens bewerking;

·         Hoge schroefvastheid;

·         Natuurlijke uitstraling door unieke houttekening;

·         Het materiaal is in de fabriek geperst op een drager plaat. Dit materiaal is standaard MDF, wat erg sterk is;

·         Niet tot nauwelijks kromtrekking in tegenstelling tot massiefhout;

·         Afkomstig uit goed beheerde bossen, FSC®-gecertificeerd;

·         Luxe uitstraling.

 

Welke randafwerkingen zijn er mogelijk?

In onze zaagservice is het mogelijk om aan de gefineerde MDF-plaat een randafwerking toe te voegen. Wij adviseren een kantfineer afwerking voor een massiefhout look en bescherming van de plaat.

Hier kan je kiezen uit:

      ·         Verstek onder of bovenkant;

      ·         Schuine kant onder en/of bovenkant;

      ·         Afronden onder en/of bovenkant;

         ·         Kantfineer.

  Nuces prijs per m2

  Nuces fineer op MDF is beschikbaar in twee diktes, 9 mm en 19mm. De gefineerde MDF platen komen in verschillende afmetingen. De precieze prijs en maat die bij de Nuces platen hoort kan je vinden in het productoverzicht van Nuces.

  Toch liever een ander type plaatmateriaal?

  Nuces is geschikt voor heel veel projecten, maar er zijn altijd uitzonderingen. Moet jouw gedroomde ontwerp krasvast zijn? Dan ben je misschien beter af met HPL. HPL is krasvast en kunnen wij op ieder gewenste drager plakken. Ook wat betreft uiterlijk, afwerking en duurzaamheid kan je veel verschillende keuzes maken. Ben jij benieuwd wat Adzaagt verder nog op voorraad heeft? Bekijk dan vooral onze overige soorten plaatmateriaal, die Ad voor je op maat kan zagen. Wist je bijvoorbeeld dat Fineer nauwelijks tot niet kromtrekt in tegenstelling tot massiefhout?

  Hoe Bestel ik Nuces op maat bij Adzaagt?

  Mag Ad alles voor je op maat zagen? Goed om te horen! Via elke productpagina kun je het materiaal in elk gewenste maat bestellen. Simpel toch? Je kunt zelfs aanvinken of je ook de reststukken wilt meenemen. Toch de hele plaat bestellen zonder zaagservice? Ook dit is mogelijk. Heb je nog een vraag over onze soorten fineer? Laat dan vooral van je horen via telefoon: 0251 – 342 395, e-mail:  [email protected] of stuur een chatbericht, wij helpen je graag! En ben je toevallig in de buurt van Heemskerk en kan je niet wachten om alles in elkaar te zetten? Je mag het plaatmateriaal ook tijdens onze openingstijden komen ophalen. Ad staat graag voor je klaar! Wist je trouwens dat we ook een klusblog hebben? Heel handig als je inspiratie op wilt doen of wel wat tips kunt gebruiken voor je volgende project. Heb je na het lezen van onze blogs toch nog vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen.