Filteren op

Type
Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Houtsoort
Filter

Klusadvies

Flexibel Fineer

Decoflex bestaat uit gevoegde vellen fineer. Dit wordt op papier geperst, dan worden de houtvezels gebroken en ten slotte wordt het voorgeschuurd. Hierdoor krijg je een flexibel vel van fineerhout. Door de flexibiliteit is het uitstekend toe te passen voor vormen die je niet met traditioneel verwerkt fineer kan realiseren. Je kunt flexibel fineer naar binnen en naar buiten vouwen zonder dat het breekt of kraakt. Ideaal voor golvende oppervlakken!

Let op! Flexibel fineer kan Ad niet voor je bewerken. Dit kun je wel eenvoudig zelf doen.

Wat is de Decoflex

Decoflex bestaat uit gevoegde vellen fineer. Dit wordt op papier geperst, dan worden de houtvezels gebroken en ten slotte wordt het voorgeschuurd. Hierdoor krijg je een flexibel vel van fineerhout. Door de flexibiliteit is het uitstekend toe te passen in ronde vormen die je niet met normaal fineer kan creëren. Je kan Decoflex van binnen naar buiten vouwen zonder dat het breekt of kraakt. Decoflex is ideaal voor golvende oppervlakken!

Wat is Fineer van Decoflex?

Decoflex flexibel fineer is een laagje hout van 0,6 mm dik dat toegepast kan worden bij ronde vormen. Vaak wordt fineer op plaatmateriaal geplakt, vaak wordt het op MDF aangebracht. Hierbij kan je kiezen om Decoflex te laten plakken op MDF Maar wij hebben dit al voor je gedaan! Dit heet gefineerd MDF dit is prijstechnisch gezien ook interessant. Fineer wordt geproduceerd door een stam in dunne laagjes te snijden. In tegenstelling tot massief hout, dat gezaagd wordt, benut houtfineer de stam optimaal en is er geen zaagverlies. Hierdoor is het een veel milieubewuster alternatief dan massief houtFineer behoudt de natuurlijke uitstraling en unieke kenmerken van echt hout, met authentieke kleur- en patroonverschillen. Met deze kenmerken onderscheidt fineer zich van de imitaties. Heb je nog meer vragen over fineer? Lees dan onze blog:Alles wat je moet weten over fineer.

Waarvoor kan je Decoflex gebruiken?

Een veel voorkomende manier om Decoflex te gebruiken is voor allerlei gebogen oppervlakken. Denk hier aan balies, kolommen, meubels. Verder kan je Decoflex ook zelf verlijmen op plaatmateriaal, kasten, keukens en andere plekken waar een hout look gewenst is.

De voordelen van fineer

Voordelen

·         Een goedkoper en duurzamer alternatief op massief hout;

·         Verkrijgbaar in verschillende bijzondere hout fineren;

·         Verschillende structuren;

·         Makkelijk te verwerken;

·         Zeer flexibel, breekt of kraakt niet;

·         Grote oppervlakken naadloos fineren;

·         Mooie natuurlijke uitstraling;

·         Luxe uitstraling.

Toch liever een ander type plaatmateriaal?

Decoflex is geschikt voor heel veel projecten, maar er zijn altijd uitzonderingen. Heeft jouw gedroomde ontwerp geen rondingen? Dan ben je misschien beter af met gefineerd MDF. Bij Gefineerd MDF wordt het fineer al in de fabierk geperst op MDF. Ook wat betreft uiterlijk, afwerking en duurzaamheid kan je veel verschillende keuzes maken. Ben jij benieuwd wat Adzaagt verder nog op voorraad heeft? Bekijk dan vooral onze overige soorten plaatmateriaal, die Ad voor je op maat kan zagen. Wist je bijvoorbeeld dat Fineer nauwelijks tot niet kromtrekt in tegenstelling tot massiefhout?

Hoe Bestel ik Decoflex op maat bij Adzaagt?

Mag Ad alles voor je op maat zagen? Goed om te horen! Via bijna alle productpagina kun je het materiaal in elk gewenste maat bestellen. Vanwege de flexibele eigenschappen van decoflex zagen wij dit niet op maat. Dit is zelf eenvoudig te doen.  Simpel toch? Je kunt zelfs aanvinken of je ook de reststukken wilt meenemen. Toch de hele plaat bestellen zonder zaagservice? Ook dit is mogelijk. Heb je nog een vraag over onze soorten fineer? Laat dan vooral van je horen via telefoon: 0251 – 342 395, e-mail:  [email protected] of stuur een chatbericht, wij helpen je graag! En ben je toevallig in de buurt van Heemskerk en kan je niet wachten om alles in elkaar te zetten? Je mag het plaatmateriaal ook tijdens onze openingstijden komen ophalen. Ad staat graag voor je klaar! Wist je trouwens dat we ook een klusblog hebben? Heel handig als je inspiratie op wilt doen of wel wat tips kunt gebruiken voor je volgende project. Heb je na het lezen van onze blogs toch nog vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen.

Let op! Flexibel fineer kan Ad niet voor je bewerken. Dit kun je wel eenvoudig zelf doen.