Filteren op

Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Filter

Klusadvies

Bekijk alle blogs keyboard_arrow_right

Gemelamineerd Spaanplaat Hoogglans

Gemelamineerd Spaanplaat is samengesteld uit spaanders met aan de boven- en onderkant een gelijk geschuurde deklaag. Bovenop deze lagen wordt onder hoge druk en temperatuur een decoratieve melaminelaag geperst. Dit verbindt het decorpapier permanent met de houtspaanplaat. In deze categorie vind je de standaard hoogglans platen in het wit en zwart. Ben je naast hoogglans ook op zoek naar krasvast en vingerafdruk-vrij kijk dan eens bij onze Maxxigloss platen! 

Wat is Gemelamineerd Spaanplaat Hoogglans?

Gemelamineerd Spaanplaat is samengesteld uit spaanders met aan de boven- en onderkant een gelijk geschuurde toplaag. Bovenop deze lagen wordt onder hoge druk en temperatuur een decoratieve melaminelaag geperst. Dit verbindt het decorpapier permanent met de houtspaanplaat. In deze categorie vind je de standaard hoogglans platen in het wit en zwart. Ben je naast hoogglans ook op zoek naar krasvast en vingerafdruk-vrij kijk dan eens bij onze Maxxigloss platen!

 

Wat betekent Gemelamineerd?

Gemelamineerd betekent dat een plaat spaanplaat of MDF voorzien is van een melamine toplaag. Deze toplaag is gemaakt van een geïmpregneerde papierlaag die doordrenkt zijn met fenolhars. De toplagen van de spaanplaat is beschikbaar in verschillende stijlen, structuren en kleuren. De melaminelaag is in de fabriek op het spaanplaat geperst waarbij beide zijden hetzelfde decor en structuur hebben. Hierdoor is het materiaal ‘kant–en-klaar’. Het hoeft niet nog afgelakt of door de spuiter gespoten te worden, wat dus weer scheelt in de aanschafprijs.

 

Eigenschappen van Gemelamineerd Spaanplaat Hoogglans

Gelamineerd spaanplaat is spaanplaat met een melamine toplaag die aan de boven en onderkant zit. De toplaag is al een afgewerkte laag die direct gebruikt kan worden. Deze laag is beschikbaar in verschillende kleuren en structuren.

 

Waar kan je Gemelamineerd Spaanplaat Hoogglans voor gebruiken?

Gemelamineerd hoogglans spaanplaat is uitermate geschikt voor de productie van meubels en heel veel andere toepassingen in het interieur. De meest gebruikelijke toepassing zijn:

·         Keukens Dressings
·         Badkamermeubels
·         Schuifdeuren
·         Bureaus
·         Tafelblad
·         Schappen
·         Slaapkamermeubels
·         Scheidingswanden
·         Diverse meubels

 

De voor- en nadelen van Gemelamineerd Spaanplaat Hoogglans

Voordelen:

·         Hygiënisch en eenvoudig te reinigen;
·         Spat watervast oppervlak;
·         Kant-en-klare plaat wat je direct kunt gebruiken;
·         Duurzaam productEventuele.

Nadelen Gemelamineerd Spaanplaat Hoogglans:

·         Niet geschikt voor buitentoepassingen of vochtige ruimtes.

 

Welke randafwerkingen zijn er mogelijk?

In onze zaagservice is het mogelijk om aan de Gemelamineerd Spaanplaat Hoogglans af te werken met de randafwerking, PVC kantenband. Door de kantenband toe te voegen geef je de plaat een complete look.

 

Toch liever een ander type plaatmateriaal?

Gemelamineerd Spaanplaat Hoogglans is geschikt voor heel veel projecten, maar er zijn altijd uitzonderingen. Moet jouw gedroomde ontwerp van echt hout zijn? Dan ben je misschien beter af met ons Gefineerd MDF. Ook wat betreft uiterlijk, afwerking en duurzaamheid kan je veel verschillende keuzes maken. Ben jij benieuwd wat Adzaagt verder nog op voorraad heeft? Bekijk dan vooral onze overige soorten plaatmateriaal, die Ad voor je op maat kan zagen. Wist je dat we ook HPL al beplakt op plaat hebben? Die zijn uit voorraad leverbaar en budgetvriendelijker!

 

Hoe bestel ik Gemelamineerd Spaanplaat Hoogglans op maat bij Adzaagt?

Mag Ad alles voor je op maat zagen? Goed om te horen! Via elke productpagina kan je het materiaal met elk gewenste maat bestellen. Simpel toch? Je kunt zelfs aanvinken of je ook de reststukken wilt meenemen. Toch de hele plaat bestellen zonder zaagservice? Ook dit is mogelijk. Heb je nog een vraag over onze soorten gemelamineerd MDF? Laat dan vooral van je horen via telefoon: 0251 – 342 395, e-mail: [email protected] of stuur een chatbericht, wij helpen je graag! En ben je toevallig in de buurt van Heemskerk en kan je niet wachten om alles in elkaar te zetten? Je mag het plaatmateriaal ook tijdens onze openingstijden komen ophalen. Ad staat graag voor je klaar! Wist je trouwens dat we ook een klusblog hebben? Heel handig als je inspiratie op wilt doen of wel wat tips kunt gebruiken voor je volgende project. Heb je na het lezen van onze blogs toch nog vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen.