Filteren op

Type
Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Gewicht (Kg)
Filter

Klusadvies

Bekijk alle blogs keyboard_arrow_right

MDF Lichtgewicht

Kies voor MDF Lichtgewicht als jouw materiaal voor een perfecte combinatie van duurzaamheid, veelzijdigheid en milieuvriendelijkheid. Ontdek de eindeloze mogelijkheden voor jouw project en geniet van de voordelen van hoogwaardig materiaal zonder het extra gewicht. Lees meer

Wat is MDF Lichtgewicht?

heeft een lagere dichtheid en persing dan standaard MDF, wat resulteert in een plaat met een lager gewicht. Deze lichtere MDF variant behoudt de sterke eigenschappen van MDF, zoals een glad oppervlak dat gemakkelijk te bewerken is. De voordelen van lichtgewicht MDF zijn met name merkbaar in situaties waar het gewicht een belangrijke overweging is, zoals bij draagbare meubelstukken, decoratieve toepassingen, of in situaties waar eenvoudige verwerking belangrijk is.

Hoe werkt MDF Lichtgewicht?

MDF Lichtgewicht kun je voor veel doeleinden gebruiken. Je kunt het materiaal bijvoorbeeld schilderen. Zorg ervoor dat je het materiaal eerst licht opschuurt voordat je het gaat bewerken. MDF Lichtgewicht splintert niet door de fijne vezelstructuur. Let op! MDF heeft een zuigende werking. Je kunt onbehandelde platen alleen gebruiken in droge ruimtes. 

Eigenschappen MDF Lichtgewicht

Ontdek de eigenschappen van MDF Lichtgewicht voor jouw bouw- en interieurprojecten. Dit veelzijdige materiaal biedt een perfecte combinatie van kracht en is eenvoudig in gebruik. Hieronder zijn een aantal eigenschappen opgesomd. 

Lichtgewicht plaatmateriaal

MDF Lichtgewicht biedt de kracht van MDF standaard met een aanzienlijk lager gewicht. Dit maakt het perfect voor projecten waar gewichtsbesparing essentieel is.

Gemakkelijke Verwerking:

Laat je creativiteit op de vrije loop. MDF Lichtgewicht is gemakkelijk te bewerken, waardoor het een favoriet is onder (interieur)bouwers en ontwerpers. Bespaar tijd en moeite met de soepele werkbaarheid van dit materiaal.

Naadloze Afwerking

Dankzij het gladde oppervlak van MDF Lichtgewicht is het  geschikt voor verf, fineer of lamineer toepassingen. Deze afwerkingen zorgen er naast de afwerking voor dat het materiaal beschermt is tegen vuil en vocht.

Van meubelconstructies tot interieurafwerking, MDF Lichtgewicht past zich aan naar elke creatieve visie. De veelzijdigheid van dit materiaal opent de deur naar eindeloze mogelijkheden.

Waarvoor kun je het gebruiken?

MDF Lichtgewicht kun je toepassen bij verschillende interieur projecten. Maak bijvoorbeeld jouw kast of ombouw van dit unieke materiaal. 

De voor en nadelen

Voordelen: het materiaal is een stuk lichter van gewicht dan de MDF standaard, waardoor het een stuk makkelijker te hanteren is. Door zijn gladde oppervlakte is het ook goed te schilderen. De MDF lichtgewicht is ook een milieubewuste keuze.

Nadelen: (Onbehandeld) MDF kan niet bloot worden gesteld aan water. Het materiaal zuigt het water op en hierdoor raakt de plaat onbruikbaar. Op zoek naar een MDF dat wel gebruikt kan worden in vochtige ruimtes? Kies dan voor MDF Vochtwerend.

Welke rand afwerkingen zijn er mogelijk?

In onze zaagservice is het mogelijk om aan de MDF-plaat een randafwerking toe te voegen. Hier kan je uit kiezen:

  • Verstek onder of bovenkant;
  • Schuine kant onder en/of bovenkant;
  • Afronden onder en/of bovenkant;

Toch liever een ander type plaatmateriaal?

MDF Lichtgewicht is geschikt voor heel veel projecten. Moet jouw gedroomde ontwerp veel gewicht dragen? Dan ben je misschien beter af met ons constructieplaatmateriaal, zoals betonplex. Ook wat deze materialen betreft kan je veel verschillende keuzes maken. Ben jij benieuwd wat Adzaagt verder nog op voorraad heeft? Bekijk dan vooral onze overige soorten plaatmateriaal, die Ad voor je op maat kan zagen. Wist je bijvoorbeeld dat multiplex een natuurlijker uiterlijk heeft en sterker is dan MDF?

Hoe bestel ik MDF Lichtgewicht bij Adzaagt?

Mag Ad voor je alles op maat zagen? Goed om te horen! Via elke product pagina kan je het materiaal met elk gewenste maat bestellen. Simpel toch? Je kunt zelfs aanvinken of je ook de reststukken wilt meenemen. Toch de hele plaat bestellen zonder zaagservice? Ook dit is mogelijk. Heb je nog een vraag over onze soorten MDF? Laat dan vooral van je horen via telefoon: 0251 – 342 395, e-mail: [email protected] of stuur een chatbericht, wij helpen je graag! En ben je toevallig in de buurt van Heemskerk en kan je niet wachten om alles in elkaar te zetten? Je mag het plaatmateriaal ook tijdens onze openingstijden komen ophalen. Ad staat graag voor je klaar! Wist je trouwens dat we ook een klusblog hebben? Heel handig als je inspiratie op wilt doen of wel wat tips kunt gebruiken voor je volgende project. Heb je na het lezen van onze blogs toch nog vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen.