Klusadvies

MDF Medite

MDF Medite
- Categorieën Ad's Zaagservice

MDF Medite

Medite is een van de meest kwalitatieve merken van MDF. Zij staan voor ontwikkeling en richten zich veel op onderzoek. Hierdoor is Medite het meest vooraanstaande merk op de markt. Dit materiaal is sinds 1976 verkrijgbaar in Europa.

Medite kent veel voordelen;

-         Het materiaal heeft een consistente kwaliteit en een glad oppervlak.

-         Medite is een sterk materiaal met een hoge buigsterkte.

-         Dit materiaal splintert niet.

 

FSC en Medite

Alle MDF platen van MEDITE dragen de FSC® Mix 70% claim. Dit betekent dat minimaal 70% van het hout in deze materialen afkomstig is uit FSC®-gecertificeerd bos.

FSC staat voor Forest Stewardship Council (Bosbeheersraad). Dit is een organisatie die zich inzet voor het behoud van bossen en zorgt voor verantwoord bosbeheer. Deze organisatie heeft een keurmerk opgesteld. Dit keurmerk wordt gesteund door overheden, bedrijven en milieuorganisaties.

 

Productie

Om Medite MDF te maken heb je 2 grondstoffen nodig; houtvezels en kunsthars.

De houtvezels worden gewonnen uit dunningshout. Dunningshout is hout dat gekapt is om meer ruimte te creëren in het bos, zodat andere bomen meer licht en lucht krijgen om te groeien. 

De houtvezels en het kunsthars worden onder hoge druk samengeperst tot een plaat. Medite onderscheid zich van anderen door de persing. Deze platen bevatten een dichtere persing en daarnaast wordt de toplaag extra hard geperst.

 

Soorten Medite

-          MDF Medite E1 is een standaard MDF plaat. Deze plaat is nog niet afgewerkt met een grondlaag of kleur.

-          MDF Medite FR brandvertragend is een harde plaat met een opmerkelijke afwering tegen vlamverspreiding. Deze plaat heeft een fijn en glas geschuurd oppervlak.

-          MDF Medite MR vochtwerend is verlijmd met een speciale watervaste lijmsoort. De plaat heeft een hardere persing waardoor het materiaal beter tegen vocht kan.

-          MDF Medite Tricoya Extreme is een zeer duurzame plaat. Deze plaat is daarnaast ook geschikt voor buitengebruik.

 

-          MDF Medite Exterieur is een plaat die uitstekend bestand is tegen extreme weersomstandigheden. Exterieur zegt het al; dit materiaal is bestemd om buiten te gebruiken. Let op: dit materiaal dient wel gegrond en afgelakt te worden om water te weren.

-          MDF Medite Zero Formaldehyde is een MDF plaat die speciaal gemaakt is voor interieur toepassingen in een gevoelig milieu.

 

Wil jij advies ontvangen over het gebruik van MDF Medite? Neem dan contact met ons op!

Deel deze content op social media