Klusadvies

Bekijk alle blogs keyboard_arrow_right

Fineer

Op zoek naar Fineerplaat op maat? Daar weet Ad wel raad mee. Zijn expertise en jouw enthousiasme gaan hand in hand! Daarom is ons motto: ‘Don’t build alone’. Gefineerd Plaatmateriaal is verantwoord en uniek. Iedere boom groeit immers anders en dit creëert de meest uiteenlopende structuren. Fineer hout is geschikt voor elk project en interieur, van klassiek of modern, tot industrieel. Heb je binnenkort een mooi project op de planning staan? Adzaagt levert al jouw Fineer, zoals Astrata, Shinnoki, Querkus of Decoflex, op maat tot op de millimeter nauwkeurig gezaagd. Wel zo handig toch? En we leveren het ook nog eens bij je thuis af, zodat jij vol energie aan je klus kan beginnen! Lees meer

Shinnoki
Anders dan reguliere gefineerde platen is de Shinnoki collectie direct klaar voor gebruik. De platen zijn namelijk al afgelakt. Hierdoor zijn ze net zo eenvoudig te verwerken als een melamineplaat, maar met de look en feel van een echt houtfineer. De 1-zijdige panelen zijn uit voorraad leverbaar en voorzien van een tegenzijde van een andere houtsoort, maar in dezelfde kleur en uitstraling. De 2-zijdige panelen dienen besteld te worden en zijn beide zijdes voorzien van hetzelfde fineer. In de  Shinnoki Simulatie kan je zelf in een paar stappen eenvoudig simuleren welk Shinnoki decor past in jou ruimte. 
Bekijk alle Shinnoki
Querkus Eiken Collectie
Querkus is een collectie van decoratieve panelen van Eiken Fineer. Gefineerd MDF Eiken heeft een compacte kern van MDF plaatmateriaal. Deze plaat is tweezijdig voorzien van fineer (een dunne laag massief hout). Eikenhout staat centraal bij dit plaatmateriaal en kan als duurzaam product voor jouw klus gebruikt worden. Gefineerd MDF Querkus Eiken is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zoals voorgeschuurd, onbehandeld, geborsteld, hamerinslagen etc.
Bekijk alle Querkus Eiken Collectie
Nuces Noten Collectie
Nuces is een fineer collectie van diverse varianten Amerikaans Noten gefineerd op MDF.
Bekijk alle Nuces Noten Collectie
Gefineerd MDF Scandinavische look Nørdus
De ‘Nørdus’ collectie bevat 8 designs die perfect passen bij een hedendaags interieur en die aanzetten tot creativiteit. Daarom zijn er bij elke houtsoort een aantal mogelijke afwerkingen met lak of olie voorgesteld. De olie kunnen wij desgewenst meeleveren. De fineerdikte kan naargelang de houtsoort gekozen worden tussen 0,6 mm of 1,5 mm. De ene plaat wordt glad geleverd, andere decoren worden geborsteld geleverd. Een dikkere toplaag biedt de mogelijkheid om het oppervlak meer structuur te geven door diep te borstelen. Door de unieke mixmatch-techniek krijgen de fineerplaten een massief karakter, zonder optische onderbreking.
Bekijk alle Gefineerd MDF...
Gefineerd MDF
Gefineerd MDF, ook wel edelgefineerd MDF genoemd, is een plaat welke tweezijdig voorzien is van (edel) fineer. Deze edelfineer toplaag van echt hout is beschikbaar in verschillende houtsoorten, kwaliteiten, afmetingen en diktes. De meeste soorten gefineerd MDF zijn verkrijgbaar in de variant dosse of kwartiergezaagd. Bij dosse gezaagd hout heeft het fineer een gevlamde look. Bij kwartiergezaagd hout tekenen de groeiringen zich af als strepen. Gefineerd MDF is beschikbaar in verschillende kwaliteiten.
Bekijk alle Gefineerd MDF
Decoflex
Decoflex bestaat uit gevoegde vellen fineer. Dit wordt op papier geperst, dan worden de houtvezels gebroken en ten slotte wordt het voorgeschuurd. Hierdoor krijg je een flexibel vel van fineerhout. Door de flexibiliteit is het uitstekend toe te passen voor vormen die je niet met traditioneel verwerkt fineer kan realiseren. Je kan Decoflex naar binnen en naar buiten vouwen zonder dat het breekt of kraakt. Ideaal voor golvende oppervlakken!
Bekijk alle Decoflex
Astrata
Astrata is wandbekleding op basis van gesneden hout (fineer) van gerecycleerde oude eiken balken. Door de verschillende diktes van de plankjes ontstaat er een subtiel 3D-oppervlak. Met Astrata kan je snel en eenvoudig een wand of ruimte afwerken met een minimum aan gereedschappen. De houten panelen kan je onzichtbaar en naadloos bevestigen. Adzaagt biedt drie uitvoeringen van Astrata, namelijk Harlem, Hoboken en Baltimore.
Bekijk alle Astrata
Meubel olie
Elke fineerplaat moet behandeld worden om het oppervlak te beschermen tegen beschadigingen of vlekken. De PREMIUM WOOD OIL is een echte technische innovatie en biedt een groot gebruikscomfort aan de veeleisende gebruiker voor de bescherming van houten oppervlakken. De olie is op waterbasis en kant-en-klaar. wordt rechtstreeks aangebracht op nieuw onbehandeld hout door middel van een roller.  Lees meer
Bekijk alle Meubel olie

Fineerhout van Adzaagt: scherpe prijzen en bovenal een uitstekende kwaliteit


Op zoek naar Fineerplaat op maat? Daar weet Ad wel raad mee. Zijn expertise en jouw enthousiasme gaan hand in hand! Daarom is ons motto: ‘Don’t build alone’. Gefineerd Plaatmateriaal is verantwoord en uniek. Iedere boom groeit immers anders en dit creëert de meest uiteenlopende structuren. Fineer hout is geschikt voor elk project en interieur, van klassiek of modern, tot industrieel. Heb je binnenkort een mooi project op de planning staan? Adzaagt levert al jouw Fineer, zoals Astrata, Shinnoki, Querkus of Decoflex, op maat tot op de millimeter nauwkeurig gezaagd. Wel zo handig toch? En we leveren het ook nog eens bij je thuis af, zodat jij vol energie aan je klus kan beginnen!Wat is Fineerhout?


Fineerhout is, zoals de naam eigenlijk al een beetje verklapt, voorzien van een laagje hout. Dit laagje is zeer dun en wordt gemaakt door dunne lagen hout van een boom te schillen. In vergelijking met gemelamineerd plaatmateriaal is gefineerd plaatmateriaal ook daadwerkelijk van echt hout gemaakt. Dit maakt de kwaliteit van het product hoger en geschikt voor elk project waarbij het uiterlijk belangrijk is. Als dat geen project wordt om u tegen te zeggen…? Wil je een fineersoort die al helemaal af is en niet afgewerkt hoeft te worden? Kies dan voor Shinnoki Fineer. Ben je van plan grote stukken plaatmateriaal te gebruiken voor je klus? Dan is Fineerhout een goede keuze. Het is namelijk niet gevoelig voor luchtvochtigheid en zal daarom niet snel vervormen of scheuren. Garantie op een lange levensduur!Massief hout, Fineer of Gemelamineerd: wat is het verschil eigenlijk?


Massief hout bestaat volledig uit hout en is hierdoor zeer sterk. Wil je een bepaalde kleur hout of vind je het belangrijk dat kleine beschadigingen en vlekken makkelijk hersteld kunnen worden? Massief hout is in vergelijking met Fineer of HPL heel eenvoudig te bewerken. Wel is Massief Hout gevoelig voor zonlicht en een slechte luchtvochtigheid. Gemelamineerd plaatmateriaal is een plaat die bestaat uit een kunststof (melamine) toplaag. Een meubelstuk kan je op die manier een kunststof houtlook geven. De toplaag is beschikbaar in heel veel hoogwaardige kleuren en structuren. Op een Fineerplaat is een laag fineer aangebracht die uit echt hout bestaat. Hierdoor is het vaak niet van Massief Hout te onderscheiden. Wat is een voordeel van Gemelamineerd Plaatmateriaal en Houtfineer? Deze materialen zijn ideaal voor het maken van meubels: een strakke uitstraling is het resultaat en het kan niet kromtrekken zoals hout dat kan.Maak je klus compleet en laat je Houtfineer leveren door Adzaagt


Van plan om je huis te renoveren of steek je binnenkort de handen uit de mouwen voor het maken van een kast, deur, tafel of keuken? Laat Ad je helpen! Ad zaagt, Ad adviseert, Ad bezorgt. Van begin tot eind helpt hij jou met de juiste keuzes voor je klus! Via Adzaagt ben je verzekerd van een uitgebreid assortiment aan Fineer hout. Het maakt niet uit of je een klein stukje hout nodig hebt of meerdere grote platen in een specifieke maat. Ad, onze online hout- en zaagspecialist, regelt alles! Hij zaagt het hout op maat en dankzij onze snelle service is het houten plaatmateriaal altijd snel in huis. Lees hier meer over onze werkwijze.