Klusadvies

Bekijk allemaal

Spaanplaat

Op zoek naar Spaanplaat op maat? Daar weet Ad wel raad mee. Zijn expertise en jouw enthousiasme gaan hand in hand! ‘Don’t build alone’, zeggen we bij Adzaagt. Dan ontstaat pas écht de beleving van hoe mooi een interieur kan worden. Geldt dit ook voor Spaanplaat? Jazeker! Dit materiaal kan zowel gebruikt worden door de creatieve knutselaar als de serieuze klusser. Spaanplaat behoort tot de familie van de 'vezelplaten' en doet het goed als dak- of wandplaat, maar ook voor decoratieve doeleinden. Overtuigd? Bekijk dan nu ons assortiment onbewerkte Spaanplaten. Toch eerst meer weten? Laat Ad, onze zaag- en houtspecialist, jou adviseren.

Spaanplaat Standaard
Standaard Spaanplaat heeft een neutrale houtuitstraling en is te gebruiken voor zowel constructieve als decoratieve doeleinden. Deze plaat is gemaakt van verlijmde houtsnippers en is gemaakt uit resthout wat niet meer kan worden gebruikt voor de verwerking voor producten van massief hout. Dit maakt Standaard Spaanplaat een duurzaam en betaalbaar product.
Bekijk alle Spaanplaat Standaard
Brandvertragend Spaanplaat
Brandwerend Spaanplaat kom je veel tegen in openbare gebouwen, zoals ziekenhuizen, luchthavens, hotels en theaters. Dit materiaal kan hitte en vuur weerstaan en draagt niet bij tot vlamverspreiding. Deze brandvertragende eigenschap komt door de toevoeging van minerale zouten. Brandvertragend Spaanplaat is herkenbaar door de rode inkleuring.
Bekijk alle Brandvertragend...
Populieren Spaanplaat
Populieren Spaanplaat is een lichtgewicht type plaat. Deze plaat wordt gemaakt van populierenhout spaanders, die doordrenkt worden met lijm en in drie lagen worden geperst tot een plaat. De Spaanplaat Populieren heeft een wat lichtere kleur dan de Spaanplaat Standaard.
Bekijk alle Populieren Spaanplaat
Vochtwerend Spaanplaat
Vochtwerend Spaanplaat is opgebouwd uit 95% hout en aangevuld met enkele toeslagstoffen zoals lijm en paraffine. De speciale, vochtwerende verlijming zorgt ervoor dat het plaatmateriaal in een vochtige omgeving maar minimaal uitzet. Echter moet je dit type Spaanplaat wel goed beschermen tegen direct contact met water. Dit materiaal is te herkennen aan de groene kleur. Spaanplaat Vochtwerend wordt ook wel Spaanplaat V313 genoemd.
Bekijk alle Vochtwerend Spaanplaat

Spaanplaat nodig voor jouw klus? Laat Ad van Adzaagt je helpen!


Op zoek naar Spaanplaat op maat? Daar weet Ad wel raad mee. Zijn expertise en jouw enthousiasme gaan hand in hand! ‘Don’t build alone’, zeggen we bij Adzaagt. Dan ontstaat pas écht de beleving van hoe mooi een interieur kan worden. Geldt dit ook voor Spaanplaat? Jazeker! Dit materiaal kan zowel gebruikt worden door de creatieve knutselaar als de serieuze klusser. Spaanplaat behoort tot de familie van de ‘vezelplaten’ en doet het goed als dak- of wandplaat, maar ook voor decoratieve doel einden. Overtuigd? Bekijk dan nu ons assortiment onbewerkte Spaanplaten. Toch eerst meer weten? Laat Ad, onze zaag- en houtspecialist, jou adviseren.

Wat is Spaanplaat precies? Ad licht het toe!


Spaanplaat is gemaakt van houtsplinters, -spaanders, -zaagsel en -krullen die met elkaar zijn verlijmd. De lijm waar deze plaat uit bestaat is vaak een kunsthars. Onder hoge druk worden de houtspaanders met het kunstharslijm tot een plaat geperst. Spaanplaat wordt gemaakt uit resthout wat niet meer gebruikt kan worden voor de verwerking voor producten van massief hout. Een zeer duurzame plaat, dus. Bestel je spaanplaat bij Adzaagt? Dan ben je altijd verzekerd van de beste prijs-kwaliteitverhouding.

De eigenschappen van Spaanplaat


Spaanplaat kent vele voordelen. Zo krimpt of rekt het niet. Verder kan je het heel eenvoudig lijmen, verven, lakken en beitsen. Dit komt door het gladde oppervlak van dit makkelijke materiaal. De zijkant is echter niet stootvast en is ook vrij splinterig. Werk die daarom af met bijvoorbeeld een latje. De 12 of 18 millimeter variant wordt het meest gebruikt, maar via Adzaagt kan je zelfs tot 38 mm dik bestellen! Spaanplaat is voor elk type klusser heel eenvoudig te bewerken, zowel met de hand als machinaal.

Waarvoor is dit plaatmateriaal geschikt?


Standaard Spaanplaat is onbehandeld en wordt gebruikt als basismateriaal en met name voor onderdelen die niet in het zicht staan. Een goede afwerking is daarom belangrijk. Het wordt veel gebruikt voor het maken van werktafelbladen, kasten, ledikanten, knieschotten, keukenkastjes, TV-meubelen etc. Ook is het geschikt voor het grovere werk, zoals (onder)vloeren, voorzet- of scheidingswanden, daken en timmerwerk. Dit plaatmateriaal kan niet voor buitentoepassingen gebruikt worden. Hiervoor is Multiplex een beter alternatief. Verder is Standaard Spaanplaat niet bestand tegen vocht. Wil je Spaanplaat gebruiken in een vochtige ruimte? Kies dan voor Vochtwerend Spaanplaat. Geen zin om het materiaal zelf af te werken? Bekijk dan ons assortiment aan Gemelamineerd Spaanplaat.

Spaanplaten op maat gezaagd? Adzaagt heeft plaatmateriaal in huis!


Welkom in onze wereld van hout en interieur. Wij houden van wijs klussen! Samen met Ad hebben we één duidelijk doel: het beste plaatmateriaal leveren voor jouw klus. Staat er een leuk project op de planning? Bij Adzaagt vind je verschillende soorten Spaanplaat in verschillende diktes. Via onze online zaagmodule laat je in een paar stappen je plaat op maat zagen. Blijf jij liever thuis in plaats van weer naar de bouwmarkt te moeten? Snappen we helemaal! Onze zaag- en houtspecialist Ad bezorgt jouw bestelling namelijk gewoon thuis. Zo houd jij voldoende energie over voor je klus!