Klusadvies

Bekijk alle blogs keyboard_arrow_right

Gemelamineerd

Ga je aan de slag met Gemelamineerd Spaanplaat of Gemelamineerd MDF? Bekijk dan ons productassortiment van Unilin Evola! Op zoek naar een authentieke en warme uitstraling voor je interieur? Kies dan voor een levensechte houtstructuur. Eerder strak en tijdloos? Adzaagt levert ook effen kleuren, met of zonder structuur. Dit maakt Gemelamineerd Spaanplaat of Gemelamineerd MDF een verrijking voor al jouw projecten! Maak je project compleet met de hulp van Ad. Wist je bijvoorbeeld dat hij gemelamineerde platen aan de kopse kanten kan afwerken met ABS-kantenband? Om het je nog makkelijker te maken, zaagt Ad jouw bestelling tot op de millimeter nauwkeurig en bezorgen we de bestelling snel bij je thuis. Zo maakt Adzaagt altijd een onuitwisbare indruk. Lees meer

3B Super mat - Super hoogglans plaatmateriaal
3B is een prachtige collectie van MDF Gemelamineerd plaatmateriaal met een harde kras vaste coating. Geschikt voor alle hoogwaardige interieurtoepassingen waarbij een hoogglans of super matte afwerking gewenst is. De hoogglans platen, de Maxxigloss collectie, zijn Super hoogglans (meer dan 92 glans!). Daarnaast zijn ze ook super kras vast (Klasse 5 Martindale test) en hebben een hoge weerstand tegen UV-verkleuring.   De matte platen, de Maxximatt collectie, zijn Super mat (5 glans!). Daarnaast zijn ook deze matte platen super kras vast (Klasse 5 Martindale test). De zachte, fluweelachtige oppervlakte geeft een fijne touch en zorgt voor een "geen vingerafdruk" effect. De matte platen hebben ook een zeer hoge UV bestendigheid.  Lees meer
Bekijk alle 3B Super mat - Super...
Gemelamineerd Spaanplaat Unilin Evola
Gemelamineerd Spaanplaat is samengesteld uit spaanders met aan de boven- en onderkant een gelijk geschuurde deklaag. Bovenop deze lagen wordt onder hoge druk en temperatuur een decoratieve melaminelaag geperst. Dit verbindt het decorpapier permanent met de houtspaanplaat. Het assortiment aan Unilin Evola Gemelamineerd Spaanplaat is een prachtig inspirerende collectie aan decoratief plaatmateriaal. Weten wat Unilin Evola zo uniek maakt? Vraag het Ad!
Bekijk alle Gemelamineerd...
Gemelamineerd Spaanplaat V313 Vochtwerend Unilin Evola
Gemelamineerd Spaanplaat V313 van Unilin Evola is door het gebruik van een vochtwerende lijm een vochtwerende plaat. Direct contact met water moet wel vermeden worden, want de plaat is niet watervast. Bij Unilin Evola Gemelamineerd Spaanplaat V313 is de spaanplaat de basisdrager, die aan de boven- en onderkant voorzien is van een melamine laag. Het assortiment van Unilin is zeer uitgebreid. Zo is de toplaag in verschillende kleuren, stijlen en decoren beschikbaar.
Bekijk alle Gemelamineerd...
Gemelamineerd Spaanplaat FR Brandvertragend Unilin Evola
Gemelamineerd Spaanplaat Brandwerend is opgebouwd uit verschillende spaanders en is de basisdrager van het uiteindelijke Gemelamineerde Spaanplaat. De Unilin Evola brandwerende spaanplaat heeft een brandvertragende eigenschap door de toevoeging van minerale zouten. Hierdoor draagt deze plaat niet bij aan vlamverspreiding. Beide zijdes van de plaat zijn voorzien van een melamine laag. Deze laag is in heel veel kleuren en decoren beschikbaar. Benieuwd wat Unilin onderscheidend maakt? Vraag het Ad!
Bekijk alle Gemelamineerd...
Gemelamineerd MDF Unilin Evola
MDF bestaat uit fijngemalen houtvezels die vermengd zijn met een kunstharslijm. Dit is samengeperst tot een plaat. Bij Unilin Evola Gemelamineerd MDF is MDF als het ware de basisdrager. Op deze plaat wordt aan beide zijdes een melamine toplaag aangebracht. Deze toplaag is beschikbaar in verschillende kleuren en stijlen. Het assortiment aan Unilin Evola Gemelamineerd MDF is een prachtig inspirerende collectie aan decoratief plaatmateriaal.
Bekijk alle Gemelamineerd MDF...
Gemelamineerd MDF V313 Vochtwerend Unilin Evola
Unilin Evola Gemelamineerd MDF V313 is een plaatmateriaal wat verlijmd is met een speciale watervaste lijmsoort. Hierdoor kan het materiaal beter tegen vocht. Deze vochtwerende MDF plaat is voorzien van een melamine laag. Deze laag is onder hoge druk en temperatuur op de plaat geperst, waardoor het decorpapier permanent aan de MDF plaat verbonden is. Unilin Evola is een inspirerende collectie decoratief plaatmateriaal met een groot aantal designs. Levensechte houtdecoren en authentieke reliëfstructuren zijn het resultaat.
Bekijk alle Gemelamineerd MDF V313...
Tmatt - Extreem mat gemelamineerd MDF
Jouw interieur is niet compleet zonder de prachtige plaatmaterialen van Tmatt. Het ultiem matte uiterlijk zorgt voor een authentieke en warme look van jouw meubel. Klaar om met Tmatt aan de slag te gaan voor je volgende klus? Dan ben je bij Adzaagt aan het juiste adres! Dankzij onze online zaagservice heb jij binnen een paar dagen je bestelling op maat in huis. Met Ad kun je vertrouwen op nauwkeurig op maat gezaagd plaatmateriaal, een snelle bezorging én de mooiste platen van de beste kwaliteit. Wil je eerst meer weten over Tmatt of over het op maat zagen van Tmatt? Onze zaag- en houtspecialist Ad vertelt je er graag meer over!
Bekijk alle Tmatt - Extreem mat...
Gemelamineerd Spaanplaat Hoogglans
Gemelamineerd Spaanplaat is samengesteld uit spaanders met aan de boven- en onderkant een gelijk geschuurde deklaag. Bovenop deze lagen wordt onder hoge druk en temperatuur een decoratieve melaminelaag geperst. Dit verbindt het decorpapier permanent met de houtspaanplaat. In deze categorie vind je de standaard hoogglans platen in het wit en zwart. Ben je naast hoogglans ook op zoek naar krasvast en vingerafdruk-vrij kijk dan eens bij onze Maxxigloss platen! 
Bekijk alle Gemelamineerd...

Gemelamineerd Spaanplaat of MDF van Unilin Evola: met Adzaagt zorg jij voor een geslaagd project!


Ga je aan de slag met Gemelamineerd Spaanplaat of Gemelamineerd MDF? Bekijk dan ons productassortiment van Unilin Evola! Op zoek naar een authentieke en warme uitstraling voor je interieur? Kies dan voor een levensechte houtstructuur. Eerder strak en tijdloos? Adzaagt.nl levert ook effen kleuren, met of zonder structuur. Dit maakt Gemelamineerd Spaanplaat of Gemelamineerd MDF een verrijking voor al jouw projecten! Maak je project compleet met de hulp van Ad. Wist je bijvoorbeeld dat hij gemelamineerde platen aan de kopse kanten kan afwerken met ABS-kantenband? Om het je nog makkelijker te maken, zaagt Ad jouw bestelling tot op de millimeter nauwkeurig en bezorgen we de bestelling snel bij je thuis. Zo maakt Adzaagt altijd een onuitwisbare indruk.


Welke structuren zijn er beschikbaar?


MST – Supermat
Extreem matte afwerking bestand tegen vingerafdrukken.
Glansgraad oppervlaktestructuur: Glanspunten 60°: 2,2

M02 – Lime
Ruwe structuur met harde of zachte look afhankelijk van het decor waarmee ze gecombineerd wordt.
Glansgraad oppervlaktestructuur: Glanspunten 60°: 3,3

V1A – Dainty Oak
De volle bloemen in combinatie met de gelijnde stukken vertalen zich in een verfijnde, elegante oppervlaktestructuur. De matte afwerking benadrukt deze elementen ten volle.
Glansgraad oppervlaktestructuur: Glanspunten 60°: 3,5

V8A – Royal Oak
Synchroon, de structuur loopt gelijk aan de tekening op de plaat. Een eiken structuur met een mix van klassieke en rustieke stemmingen. Houtspiegels worden uitgelicht door glansafwerkingen, scheuren en noten door hun matte afwerking.
Glansgraad oppervlaktestructuur: Mix van glans en mat in structuur

V9A – Heritage Oak
Synchroon, de structuur loopt gelijk aan de tekening op de plaat. Een eiken structuur met een mix van verweerde look en met de soberheid van moderne architectuur. De houttekening zorgt voor een uitgesproken verweerde look.
Glansgraad oppervlaktestructuur: Mix van glans en mat in structuur

Z5L – Minnesota Oak
Synchroon, de structuur loopt gelijk aan de tekening op de plaat. Een eiken structuur met rustieke stemming, ideaal voor hout designs. Typerend zijn de overvloedige bloemtekeningen en de kleine noten met afwisseling van matte en glanzende stukken.
Glansgraad oppervlaktestructuur: Mix van glans en mat in structuur

CST – Soft Pearl
Lichte korrelstructuur ideaal voor hout designs en effen kleuren, korrel is subtiel aanwezig. Vergelijkbaar met een structuur op een ei.
Glansgraad oppervlaktestructuur: Glanspunten 60°: 6,2

BST – Topmat
Matte oppervlaktestructuur ideaal voor hout designs en effen kleuren, past goed bij matte materialen.
Glansgraad oppervlaktestructuur: Glanspunten 60°: 3,8

M01 – Metallic
Unieke structuur met geborsteld effect ontwikkeld voor metallic designs, hoge glansgraad in combinatie met zacht parelmoereffect. Geschikt voor verrassend eigentijds accent in verschillende interieurstijlen.

W03 – Linewood
Voelbare, rechtlijnige houtstructuur ideaal voor hout designs en effen kleuren. De houtstructuur zorgt voor duidelijke meerwaarde op effen kleuren en voor meer authenticiteit op houtdesigns
Glansgraad oppervlaktestructuur: Mix van glans en mat in structuur

W04 – Deepwood
Unieke structuur door uiterst diepe en bijgevolg voelbare en natuurlijkgetrouwe houttekening, ideaal voor hout designs en effen kleuren.
Glansgraad oppervlaktestructuur: Mix van glans en mat in structuur

W05 – Brushed Wood
Met zijn diepe, scherp afgelijnde en ruwe structuur is dit een klassieker van formaat.
Glansgraad oppervlaktestructuur: Glanspunten 60°: 1,8

W06 – Veneer Wood
De uitgesproken matte structuur, diepe poriën en verweerde patine zorgen voor een pure houtlook.
Glansgraad oppervlaktestructuur: Glanspunten 60°: 3,5Adzaagt en Unilin Evola: het hart van Ad gaat er sneller van kloppen


De kleuren van Unilin Evola Gemelamineerd Spaanplaat of Gemelamineerd MDF zijn uit het leven gegrepen. Dit zorgt voor inspirerend en hedendaags plaatmateriaal en biedt jou de creatieve vrijheid voor elk project. Gemelamineerd spaanplaat of Gemelamineerd MDF van Unilin Evola is een perfect budgetvriendelijk alternatief voor echt hout. Wedden dat je het verschil niet voelt? Welke uitvoering je ook kiest voor je project, het plaatmateriaal van Unilin Evola is kleurvast en bestand tegen elke invloed van zonlicht. Wist je trouwens dat Unilin Evola hout een tweede leven geeft? Resthout uit de houtindustrie wordt namelijk gebruikt als basisgrondstof voor het maken van spaanplaten. Zo is dit plaatmateriaal 100% circulair en daarom terecht in het bezit van een PEFC certificaat. Het zijn de details die jouw project tot een succes maken, dat staat als een huis!Wat is het verschil tussen Gemelamineerd Spaanplaat en Gemelamineerd MDF?


Gemelamineerd spaanplaat wordt gemaakt met Spaanplaat als basisdrager. Voor Gemelamineerd MDF is MDF de basisdrager. Het grootste verschil tussen deze twee? Dat is vooral de kwaliteit van het product. Met Gemelamineerd MDF is het prettiger werken, omdat het eenvoudiger te bewerken is dan Gemelamineerd Spaanplaat. Daarbij is Gemelamineerd MDF sterker en splintert het niet. Daarentegen is Gemelamineerd Spaanplaat wel een goedkoper alternatief. Wil je het uiterlijk van een massieve plaat? Voor beide soorten plaatmateriaal kan Adzaagt de kanten voorzien van ABS-band. Zo ziet de hele plaat er toch heel natuurlijk uit.Toepassingen van Unilin Evola Gemelamineerd Spaanplaat of MDF


Het voordeel van Gemelamineerd Spaanplaat of MDF is dat er aan beide kanten al een kunststof laag (melamine) op de plaat is geplakt. Zo hoef je de plaat niet meer te schilderen en is hij direct gebruiksklaar. Het plaatmateriaal is voor eindeloos veel doeleinden in je interieur toe te passen: wanden, boekenplanken, werkbladen, kasten, verlichtingskoven, dressoirs, TV-meubels, je kan het zo gek niet bedenken!Unilin Evola plaatmateriaal op maat bestellen bij Adzaagt


Heb je al een droomproject op de planning staan en wil je niet hoeven zagen of schilderen? Bestel via Adzaagt Gemelamineerd Spaanplaat of Gemelamineerd MDF van het inspirerende merk Unilin Evola. Haal alles uit de kast en start vandaag nog met je klus. Ad, onze zaag- en houtspecialist, zaagt jouw plaatmateriaal altijd perfect op maat. Wil je het plaatmateriaal snel bezorgd hebben? Geen probleem! Ad zorgt voor een snelle levering en bezorgt jouw bestelling ook nog eens bij jou thuis of op jouw klus. Zo houd jij meer energie over voor je project. Twijfel je welk plaatmateriaal je moet kiezen? Laat dan vooral van je horen via telefoon of e-mail. Ad helpt je graag aan het beste plaatmateriaal!