Filteren op

Type
Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Houtsoort
Filter

Klusadvies

Eiken Massief

Eikenhout wordt vaak aangeduid met verschillende kwalificaties, waaronder massief, foutvrij, licht rustiek en zwaar rustiek.

Lees meer

Wat is eiken massief?

Eiken massief is volledig opgebouwd eikenhout, hierdoor is het materiaal zeer sterk. Dit materiaal is eenvoudig te verwerken. Kleine beschadigingen en vlekken kunnen makkelijk hersteld worden. Houd er met massief hout wel rekening mee dat het gevoelig is voor zonlicht en slechte luchtvochtigheid.

Wat is het verschil tussen een doorgaande lamel en een gevingerlaste lamel

Het verschil tussen DGL en GVL is de voegwijze van de lamellen. Hieronder een korte uitleg over de twee soorten;

Bij een gevingerlaste lamel bestaat de plaat uit meerdere korten stukken hout die in de lengte met elkaar zijn samengevoegd. Voor deze plaat kunnen alle (kleine) stukken van een boom gebruikt worden. Hierdoor is deze plaat voordeliger en duurzamer.  

Bij een doorgaande lamel lopen de lamellen geheel door over de lengte van de plaat. Hierdoor heeft de plaat een gelijkmatige en rustige uitstraling.

Wat is massief eiken paneel 3-lagen DGL?

Door het speciale productieproces van de 3-laagse panelen is dit type massief het meest stabiele van alle massief platen. Dit komt omdat de panelen opgebouwd zijn uit 3 lagen kruislings verlijmd hout. Deze verlijming zorgt ervoor dat dit de meest stabiele vorm van massief hout is.

Eigenschappen massief eiken?

·         Levendig karakterontwikkeling: Massief eiken is een levend materiaal dat reageert op zijn omgeving. Door de jaren heen ontwikkelt het hout een uniek karakter met subtiele veranderingen in kleur en textuur, waardoor het een persoonlijke touche aan je interieur geeft.

·         Seizoensinvloeden: Het natuurlijke gedrag van massief eiken wordt beïnvloed door seizoenswisselingen. In vochtige omstandigheden kan het uitzetten, terwijl het in droge periodes kan krimpen. Dit proces voegt een dynamisch element toe aan het hout, waardoor het zich aanpast aan zijn omgeving.

·         Onderhoud en verzorging: Om te begrijpen hoe massief eiken werkt, stel je eropin dat je er optimaal voor moet zorgen. Regelmatig onderhoud, zoals het gebruik van geschikte oliën of lakken dat kan helpen bij het onderhouden van de natuurlijke uitstaling en duurzaamheid van het hout.

Waar kan je massief eiken panelen voor gebruiken?

Een veel voorkomende manier om massief eikenhouten panelen met doorgaande lamellen te gebruiken is:

 • Tafel- en werkbladen;

 • Kasten;

 • Wanden;

 • Vloeren;

 • Meubels.

Hoe dien je de massief eiken panelen af te werken?

Wij adviseren het massief eiken thuis met een lichte korrel (180 en hoger) na te schuren. Hierna dient u de panelen te behandelen met een lak of olie. Dit kun je bijvoorbeeld doen met Rubio Monocoat. Rubio Monocoat is een olie met een monoculaire verbinding, hierdoor is het materiaal al na 1 laag klaar voor gebruik. Deze olie kleurt en beschermt.

Waarvoor kan je massief eiken gebruiken?

Massief eiken kun je toepassen bij verschillende projecten. Maak bijvoorbeeld jouw kast uit dit unieke materiaal en geeft het een stoer en landelijke uitstraling.

 • Traptreden;

 • Panelen;

 • Tafelbladen;

 • Werkbladen;

 • Keuken;

 • Boekenplank;

 • Kasten;

 • Kastenplanken;

 • Deuren.

Voor- en nadelen van massief eiken

Voordelen: 

·         In groot formaat beschikbaar;

·         Eenvoudig in gebruik en montage;

·         Speels uiterlijk;

·         Hoogwaardige kwaliteit;

·         Eenvoudig te bewerken;

·         Hoge buigsterkte;

·         Duurzaam;

·         Goedkoper.

Nadelen:

·         Niet geschikt voor buitentoepassingen.

Welke randafwerkingen zijn er mogelijk?

In onze zaagservice is het mogelijk om aan de massieve plaat een randafwerking toe te voegen. Hier kan je kiezen uit:

 • Verstek onder- of bovenkant;

 • Schuine kant onder- en/of bovenkant;

 • Afronden onder- en/of bovenkant.

Toch liever een ander type plaatmateriaal?

Massief eiken is geschikt voor heel veel projecten, maar er zijn altijd uitzonderingen. Past de massief eiken look niet bij jouw gedroomde ontwerp? Kijk dan eens in de massief categorie. Ook wat betreft uiterlijk, afwerking en duurzaamheid kan je veel verschillende keuzes maken. Ben jij benieuwd wat Adzaagt verder nog op voorraad heeft? Bekijk dan vooral onze overige soorten plaatmateriaal, die Ad voor je op maat kan zagen.

Hoe bestel ik Massief Eiken op maat bij Adzaagt?

Mag Ad alles voor je op maat zagen? Goed om te horen! Via elke product pagina kun je het materiaal in elk gewenste maat bestellen. Simpel toch? Je kunt zelfs aanvinken of je ook de reststukken wilt meenemen. Toch de hele plaat bestellen zonder zaagservice? Ook dit is mogelijk. Heb je nog een vraag over onze soorten Massief? Laat dan vooral van je horen via telefoon: 0251 – 342 395, e-mail:  [email protected] of stuur een chatbericht, wij helpen je graag! En ben je toevallig in de buurt van Heemskerk en kan je niet wachten om alles in elkaar te zetten? Je mag het plaatmateriaal ook tijdens onze openingstijden komen ophalen. Ad staat graag voor je klaar! Wist je trouwens dat we ook een klusblog hebben? Heel handig als je inspiratie op wilt doen of wel wat tips kunt gebruiken voor je volgende project. Heb je na het lezen van onze blogs toch nog vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen.