Filteren op

Type
Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Afwerking
Filter

Klusadvies

Berken Multiplex Afgewerkt

In deze categorie zijn Berken Multiplex platen die al afgewerkt zijn terug te vinden. Deze zijn hierdoor direct gereed voor gebruik. Er zijn platen die al afgelakt zijn in diverse soorten, mat,  gloss of White wash. Daarnaast het alternatief voor gelakte platen; Berken Multiplex met een melamine film berken.

Berken Multiplex melamine film Berken is tweezijdig is voorzien van 157grams hoogwaardige, gemodificeerde melamine berken toplaag. Hierdoor is de plaat aan twee kanten bruikbaar en biedt het een mooie oplossing voor het maken van kasten. Het berken melamine is bijna niet van echt te onderscheiden.

Door de toplaag hoeft er geen lak aangebracht te worden, waardoor de plaat niet verkleurt en het krasbestendiger is t.o.v. gelakt berken. Door het gebruik van deze melamine, hebben alle platen een continue uitstraling. Melaplex is zowel dwars als langs goed machinaal te bewerken, omdat het niet tot nauwelijks splintert. De gladde structuur van de toplaag zorgt ervoor dat er geen vuil in de plaat terecht kan komen.

Het alternatief voor gelakt berken!   

Voordelen:
• Geen risico op de natuurlijke gebreken van B fineer.
• Geen risico op kleurverschil.
• Krasbestendiger dan gelakt berken.
• Vuil afstotend.
• Geen last van de prijsschommelingen in B/BB berken.

Lees meer

Wat is Berken Multiplex Melamine Film Berken?

Berken Multiplex met een Melamine film van Berken is opgebouwd uit kruislings watervast verlijmde berkenfineren. Beide zijdes zijn voorzien van een 157 grams hoogwaardige, gemodificeerde melamine berken toplaag. Door de zeer gelijkmatige opbouw van dunne berkenfineren is deze plaat vlak en zeer sterk.

Voor welke toepassingen kan een Berken Multiplex melamine Berken worden toegepast?

Het is een alternatief voor gelakt Berken Multiplex. Het verkleurt niet en is krasbestendiger. Door het gebruik van melamine hebben alle platen een continue uitstraling. Melaplex is zowel dwars als langs goed machinaal te bewerken, omdat het niet tot nauwelijks splintert. De gladde structuur van de toplaag zorgt ervoor dat er geen vuil in de plaat terecht kan komen. Hierdoor uitermate geschikt voor bijvoorbeeld het maken van kasten of meubels.

In welke kwaliteit is Berken Multiplex met Berken film te verkrijgen?

Berken Multiplex Melamine Film Berken is voorzien van een FSC Mix 70% duurzaamheidskeurmerk. De plaat is WBP verlijmd, wat watervast betekent (Water Boiled Proof) De Berken watervaste platen kunnen hierdoor zowel binnen als buiten worden toegepast.

Wat zijn de beschikbare afmetingen en diktes van Berken Multiplex voorzien van een Melamine Film Berken ?

Melaplex berken is leverbaar in de dikte 9, 12 , 15 en 18 mm in de afmeting 2500 x 1250 mm. De meest toegepaste plaat is Berken Multiplex Melamine Film Berken 18 mm.

Wat betekent Berken Multiplex gelakt?

Berken Multiplex gelakt zijn platen Berken Multiplex B/BB welke voorzien zijn van een laklaag. Deze serie van gekleurd en blank afgelakt multiplex kenmerkt zich door haar constructieve eigenschappen en fraaie tekening. De watergedragen kleurlak is niet dekkend waardoor de unieke en kenmerkende tekening van het berken zichtbaar blijft. Hierdoor krijgt dit product een natuurlijke en ecologische uitstraling.

Let op! Bij Multiplex is een kleine diktetolerantie toegestaan. Houd hier rekening mee tijdens jouw project.