Filteren op

Type
Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Filter

Klusadvies

Arauco B/C

Arauco Multiplex is een degelijk glad plaatmateriaal met een fineerlaag. Het valt in de familie van de Underlayment. Echter Arauco heeft een mooiere uitstraling dan de welbekende Fins vuren Underlayment. Hierdoor kan het naast constructieve toepassing, zoals een dakbeschot of vloerdeel, ook gebruikt worden als eindproduct. Lees meer

Wat is Arauco Multiplex?

Arauco Multiplex is samengesteld uit verschillende fineerlagen Radiata Pine. Het is een constructieve plaat uit de Underlayment familie. De platen zijn sterk, licht van gewicht en W.B.P (watervast) verlijmd. Dit maakt de Radiata Pine multiplex geschikt voor talloze constructieve toepassingen. Tijdens het groeiproces worden de bomen regelmatig gesnoeid waardoor de groei van takken beperkt blijft. Dit levert een nagenoeg foutloos fineer op. Arauco Multiplex wordt daardoor gezien als de mooiste constructieplaat. Door de mooie tekening kan Arauco Multiplex ook goed te gebruiken in decoratieve toepassingen.

Eigenschappen van Arauco Multiplex

Arauco multiplex heeft een lange vezel, is relatief licht in gewicht en zeer sterk.

Waarvoor kan je Arauco Multiplexgebruiken?

Radiata Pine van Arauco is exterieur verlijmd. Maar het is voornamelijk geschikt voor binnen toepassingen en beschut buiten. Enkele veelgebruikte toepassingen zijn:

·         (Platte) daken;

·         Dragende vloeren;

·         Verpakkingen (beschut buiten);

·         Wanden;

·         Montage platen voor steigerhout;

·         Constructie;

·         Decoratieve doeleindes zoals meubels kasten etc.

De voordelen van Arauco Multiplex

Voordelen:

·         Licht van gewicht;

·         Sterk;

·         B fineer kwaliteit perfect voor interieurdoeleindes;

·         W.B.P verlijmd.

Waar komt Arauco Multiplex vandaan?

Arauco multiplex platen worden gemaakt van Radiata Pine. Deze houtsoort komt uit duurzaam beheerde bossen in Chili, Argentinië, Brazilië en Uruguay.

In welke kwaliteit is Arauco Multiplex te verkrijgen?

De Arauco 18 mm is verkrijgbaar in een B/CP kwaliteit met rechte kanten. Een B-zijde is ongevoegd, ongepropt en gescheurd. Enkele kleine open noestjes of licht kopscheurtjes kunnen voorkomen. Op een CP-zijde zijn de gebreken geplamuurd en uitgevallen knoesten zijn toegestaan. Bij een C-zijde zijn fouten toegestaan en worden de gebreken niet hersteld. De plaat is WBP verlijmd, wat watervast betekent (Water Boiled Proof) De watervaste platen kunnen zowel binnen als buiten worden toegepast. Bij buiten toepassing moet de plaat wel goed afgewerkt worden door deze te lakken of te schilderen.

Toch liever een ander type plaatmateriaal?

Constructie materiaal is geschikt voor heel veel projecten, maar er zijn altijd uitzonderingen. Moet jouw gedroomde ontwerp nog lichter zijn? Dan ben je misschien beter af met ons Populieren multiplex. Ook wat betreft uiterlijk, afwerking en duurzaamheid kan je veel verschillende keuzes maken. Ben jij benieuwd wat Adzaagt verder nog op voorraad heeft? Bekijk dan vooral onze overige soorten plaatmateriaal, die Ad voor je op maat kan zagen. Wist je bijvoorbeeld dat multiplex een natuurlijker uiterlijk heeft en sterker is dan MDF?

Hoe bestel ik Arauco Multiplex op maat bij Adzaagt?

Mag Ad alles voor je op maat zagen? Goed om te horen! Via elke productpagina kan je het materiaal met elk gewenste maat bestellen. Simpel toch? Je kunt zelfs aanvinken of je ook de reststukken wilt meenemen. Toch de hele plaat bestellen zonder zaagservice? Ook dit is mogelijk. Heb je nog een vraag over onze soorten constructie platen? Laat dan vooral van je horen via telefoon: 0251 – 342 395, e-mail: [email protected] of stuur een chatbericht, wij helpen je graag! En ben je toevallig in de buurt van Heemskerk en kan je niet wachten om alles in elkaar te zetten? Je mag het plaatmateriaal ook tijdens onze openingstijden komen ophalen. Ad staat graag voor je klaar! Wist je trouwens dat we ook een klusblog hebben? Heel handig als je inspiratie op wilt doen of wel wat tips kunt gebruiken voor je volgende project. Heb je na het lezen van onze blogs toch nog vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen.