Filteren op

Type
Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Shinnoki
Filter

Klusadvies

Shinnoki 4.0 gelakt Fineer

Maak kennis met de nieuwe Shinnoki collectie; Shinnoki 4.0.

Shinnoki is in tegenstelling tot andere fineer platen direct klaar voor gebruik. In de fineerlaag is een speciale lak verwerkt, waardoor het materiaal meteen beschermt en afgewerkt is. 

De Shinnoki platen zijn beschikbaar in een enkelzijdige of een dubbelzijdige afwerking. Bij de 1-zijdige platen wordt de tegenzijde voorzien van een simpele houtsoort. Deze afwerking is in dezelfde kleur en uitstraling. Deze platen zijn direct uit voorraad leverbaar.

Mocht je kiezen voor een dubbelzijdige fineer afwerking, controleer de beschikbaarheid bij de verkoopafdeling. 

Van Shinnoki 3.0 is nog een beperkte voorraad beschikbaar. Interesse? Neem hierover contact op. 

Wat is Shinnoki?

Shinnoki is een fineercollectie waarbij de platen al zijn afgelakt. Hierdoor is dit een direct gebruiksklare fineercollectie is. Die gemakkelijk te verwerken is en toepasbaar is in alle binnenhuis interieurtoepassingen. Shinnoki heeft een modern design met hoge en consistente kwaliteit voor een voordelige prijs. Shinnoki ziet er even mooi uit als een plaat van massief hout en biedt dezelfde voordelen, maar dan zonder de hoge kosten en kans op kromtrekken.

De Shinnoki collectie bestaat uit een 0,6 mm afgelakt dik fineervel op een MDF Kern. Leverbaar in 2 varianten, 1-zijdig en 2-zijdig gefineerd MDF. 1-zijdige platen zijn aan één zijde afgewerkt met het Shinnoki design. Om de stabiliteit te garanderen, is er een tegenlaag van fineer gebruikt wat past bij het design van de voorzijde. 2-zijdige platen zijn aan beide kanten afgewerkt met het Shinnoki design. De gefineerde panelen van Shinnoki zijn kant-en-klaar voor gebruik en hebben een unieke look en feel die typisch is voor echt houtfineer.

Wat is Fineer?

Fineer is een laagje hout van 0,6 of 1,5 mm dat op plaatmateriaal, vaak MDF, wordt aangebracht. Fineer wordt geproduceerd door een stam in dunne laagjes te snijden. In tegenstelling tot massief hout, dat gezaagd wordt, benut houtfineer de stam optimaal en is er geen zaagverlies. Hierdoor is het een veel milieubewuster alternatief dan massief houtFineer behoudt de natuurlijke uitstraling en unieke kenmerken van echt hout, met authentieke kleur- en patroonverschillen. Met deze kenmerken onderscheidt fineer zich van de imitaties. Heb je nou nog meer vragen over fineer? Lees dan onze blog: Alles wat je moet weten over fineer.

Waarvoor kan je Shinnoki gebruiken?

Shinnoki komt in 2 vormen, in een HPL van 1mm dik en gefineerd MDF wat 19mm dik is. Een veel voorkomende manier om fineer van Shinnoki te gebruiken is om het Gefineerde MDF te gebruiken om meubels van te maken. In dat geval is het een vervanging van massief hout. Verder kan Gefineerd MDF voor alle interieurbouw toepassingen gebruikt worden. De populaire toepassingen zijn: keukenkastjes, tafels, kasten, stoelen en andere toepassingen waarbij een luxe uitstraling gewenst is. Natuurlijk is de keuze fineer niet voor elke klus optimaal. Voor een werkblad adviseren wij de Shinnoki HPL  te gebruiken. Dit is krasvast en daardoor erg duurzaam voor intensief gebruik. Wij kunnen dit op elke gewenste drager persen.  

De voordelen van Shinnoki

Voordelen

·         Een goedkoper en duurzamer alternatief op massief hout;

·         Natuurlijke uitstraling door unieke houttekening;

·         Het materiaal is in de fabriek geperst op een drager plaat. Dit materiaal is standaard MDF, wat erg sterk is;

·         Niet tot nauwelijks kromtrekking;

·         Kant-en-klaar voor gebruik;

·         Afkomstig uit goed beheerde bossen, FSC®-gecertificeerd

·         Luxe uitstraling.

 

Welke randafwerkingen zijn er mogelijk?

In onze zaagservice is het mogelijk om aan de gefineerde MDF-plaat een randafwerking toe te voegen. Wij adviseren om het materiaal van een kantenband te voorzien om het te beschermen en netjes af te werken. 

  • Verstek onder of bovenkant;
  • Schuine kant onder en/of bovenkant;
  • Afronden onder en/of bovenkant;
  • ABS-kantenband
  • Kantfineer op aanvraag

Afwerking met ABS-kantenband

Wij raden aan om Shinnoki af te werken met het bijpassende ABS-kantenband. Dit band geeft het mooiste resultaat. ABS-is bij ons dan ook de standaard afwerking. Wil jij liever het materiaal afgewerkt hebben met kantfineer? Dat kan, hier is een meerprijs aan verbonden. Deze afwerking heeft een grote kans op uitbrakingen, hiervoor zullen wij een lakstift meeleveren. Neem contact op met onze verkoopafdeling bij interesse in kantfineer. 

Shinnoki prijs per m2

Shinnoki fineer is verkrijgbaar in twee uitvoeringen, Gefineerd MDF en HPL. Bij het gefineerd MDF zijn er nog 2 uitvoeringen 1- en 2-zijdig, de prijs per vierkante meter is afhankelijk van de uitvoering plaat. Om te zien welke prijs bij welke dikte hoor kan je zien in het productoverzicht van Shinnoki.

Toch liever een ander type plaatmateriaal?

Shinnoki is geschikt voor heel veel projecten, maar er zijn altijd uitzonderingen. Moet jouw gedroomde ontwerp krasvast zijn? Dan ben je misschien beter af met het HPL van Shinnoki. HPL is krasvast en kunnen wij op ieder gewenste drager plakken. Ook wat betreft uiterlijk, afwerking en duurzaamheid kan je veel verschillende keuzes maken. Ben jij benieuwd wat Adzaagt verder nog op voorraad heeft? Bekijk dan vooral onze overige soorten plaatmateriaal, die Ad voor je op maat kan zagen. Wist je bijvoorbeeld dat Fineer nauwelijks tot niet kromtrekt in tegenstelling tot massiefhout?

Hoe Bestel ik Shinnoki op maat bij Adzaagt?

Mag Ad alles voor je op maat zagen? Goed om te horen! Via elke productpagina kun je het materiaal in elk gewenste maat bestellen. Simpel toch? Je kunt zelfs aanvinken of je ook de reststukken wilt meenemen. Toch de hele plaat bestellen zonder zaagservice? Ook dit is mogelijk. Heb je nog een vraag over onze soorten fineer? Laat dan vooral van je horen via telefoon: 0251 – 342 395, e-mail:  [email protected] of stuur een chatbericht, wij helpen je graag! En ben je toevallig in de buurt van Heemskerk en kan je niet wachten om alles in elkaar te zetten? Je mag het plaatmateriaal ook tijdens onze openingstijden komen ophalen. Ad staat graag voor je klaar! Wist je trouwens dat we ook een klusblog hebben? Heel handig als je inspiratie op wilt doen of wel wat tips kunt gebruiken voor je volgende project. Heb je na het lezen van onze blogs toch nog vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen.