Filteren op

Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Houtsoort
Querkus
Dikte fineer
Filter

Klusadvies

Bekijk alle blogs keyboard_arrow_right

Gefineerd MDF

Gefineerd MDF, ook wel edelgefineerd MDF genoemd, is een plaat welke tweezijdig voorzien is van (edel) fineer. Deze edelfineer toplaag van echt hout is beschikbaar in verschillende houtsoorten, kwaliteiten, afmetingen en diktes. De meeste soorten gefineerd MDF zijn verkrijgbaar in de variant dosse of kwartiergezaagd. Bij dosse gezaagd hout heeft het fineer een gevlamde look. Bij kwartiergezaagd hout tekenen de groeiringen zich af als strepen. Gefineerd MDF is beschikbaar in verschillende kwaliteiten.

Wat is Edelgefineerd MDF?


Edelgefineerd MDF is een plaat welke tweezijdig voorzien is van edelfineer. Deze edelfineer toplaag van echt hout is beschikbaar in verschillende houtsoorten, kwaliteiten, afmetingen en diktes. De meeste soorten Edelgefineerd MDF zijn verkrijgbaar in de variant dosse of kwartiergezaagd. Bij dosse gezaagd hout heeft het fineer een gevlamde look. Bij kwartiergezaagd hout tekenen de groeiringen zich af als strepen. Edelgefineerd MDF is beschikbaar in verschillende kwaliteiten.


Wat is Fineer?


Fineer is een dun laagje massief hout dat op een basisdrager, zoals MDF, wordt aangebracht.


Waar kan je Edelgefineerd MDF voor gebruiken?
  • (Meubel)deuren

  • Keukenfrontjes

  • Binnenwerk van een kast

  • Tafelbladen

  • Ombouw

  • Wandafwerking

  • Kasten

  • Kastenplanken


De voor- en nadelen op een rijtje


+ Verkrijgbaar in verschillende structuren en bijzondere edelfineren
+ Hoge schroefvastheid
+ Sterk materiaal
+ Splintert niet tijdens bewerking
+ Werkt nagenoeg niet


Adzaagt verkoopt allerlei soorten Edelgefineerd MDF


Edelgefineerd MDF bestel je eenvoudig op maat bij Adzaagt. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Aarzel dan niet om Ad om advies te vragen. Hij weet precies de voor- en nadelen van de verschillende soorten hout, zodat je altijd de juiste plaat hebt voor jouw klus! Wist je dat Ad ook zijn eigen klusblog heeft? Hier vind je de laatste trends op het gebied van interieur en informatie over allerlei soorten plaatmateriaal.