Filteren op

Plaatsoort
Kleur
more... less
Max. dikte (mm)
Houtsoort
Structuur
more... less
Look & feel
Filter

Klusadvies

Gemelamineerd Spaanplaat DecoLegno

Bij gemelamineerd spaanplaat wordt spaanplaat aan beide zijdes verlijmd met een melamine laag. Melamine is een kunststof dat als een dun laagje melaminehars op het spaanplaat wordt aangebracht. Het melamine zorgt ervoor dat de oppervlakte van het plaatmateriaal stootvast, krasvast, vochtbestendig en hygiënisch is. Lees meer

Twijfel je over een kleur of structuur? Bestel dan gratis samples op de website van DecoLegno. Klik hier

Wat is  Cleaf, decoratief plaatmateriaal van DecoLegno?

Bij gemelamineerd spaanplaat wordt spaanplaat aan beide zijdes verlijmd met een melamine laag. Melamine is een kunststof dat als een dun laagje melaminehars op het spaanplaat wordt aangebracht. Het melamine zorgt ervoor dat de oppervlakte van het plaatmateriaal stootvast, krasvast, vochtbestendig en hygiënisch is. De toplaag is verkrijgbaar in verschillende structuren, printen en kleuren. Zo is er altijd een gemelamineerde spaanplaat die bij jouw project past.  

Eigenschappen

Met de FSC gecertificeerde collectie decoratief plaatmateriaal van het Italiaanse merk Cleaf biedt DecoLegno een passend alternatief voor natuurlijke materialen. Innovatieve technologieën maken het mogelijk om decors én voelbare structuren te ontwikkelen die de beleving geven van materialen als hout, leer, beton, marmer of geweven textiel. Maar ook fluweelzachte, gladde varianten in eigentijdse unikleuren. De designwaarde haakt in op trends en ontwikkelingen in de wereld van interieur en architectuur.

 

Speciale eigenschappen

Duurzaam 

DecoLegno streeft naar een duurzame bedrijfsvoering. Verantwoord materiaalgebruik staat centraal in duurzaam interieurontwerp. Door de hoogwaardige kwaliteit van de materialen is de levensduur van het maatwerk hoog. Maar ook verantwoorde logistieke processen en het beheersen van afvalstromen spelen een belangrijke rol.

 

Antibacterieel 

Alle Cleaf  platen van DecoLegno hebben antibacteriële eigenschappen. Uit het testrapport  blijkt dat deze antibacteriele behandeling ervoor zorgt dat 99% van de levensvatbare cellen binnen 24 uur afsterven.

Met de keuze voor  antibacterieel plaatmateriaal lever je een betekenisvolle bijdrage aan een hygiënisch binnenklimaat. DecoLegno wil niet alleen een mooie ruimte mogelijk maken, maar  ook een veilige omgeving creëren, zodat  je zonder zorgen dingen kunt aanraken. Met de keuze voor  DecoLegno draag je actief bij aan een veilig en hygiënisch verantwoord binnenklimaat.

Waarvoor kan je Gemelamineerd spaanplaat van DecoLegno gebruiken

Cleaf decoratief plaatmateriaal is gemakkelijk te bewerken en vrijwel in alle droge ruimtes binnenshuis toepasbaar. Daarom is gemelamineerd spaanplaat een van de meest gebruikte materialen in de meubelbouw. Denk bijvoorbeeld aan bureaubladen, kasten, keukens, badkamers, haardombouwen, deuren, complete inrichtingen van kantoren, winkels, hotelinrichtingen, boekenplanken en niet-dragende afscheidingen. Het wordt voornamelijk voor verticale toepassingen in kasten, keukens en afscheidingen gebruikt. Voor horizontaal gebruik wordt HPL plaatmateriaal geadviseerd. Deze is in veel gevallen een kleurkoppeling met gemelamineerd spaanplaat .  Cleaf decoratief plaatmateriaal is niet voorzien van randafwerking, wel is het mogelijk om het bijpassende ABS-kantenband toe te voegen in de Online Zaagservice. 

De voordelen

De voordelen: Enkele voordelen van DecoLegno decoratief plaatmateriaal is het brede assortiment aan decoren en voelbare structuren die qua beleving niet onder  doen voor die van het echte materiaal.

Beschikbare diktes 

Bij DecoLegno bestel je decorspaanplaat van Cleaf in diktes van 10, 18 en soms zelfs 28mm.   

Toch liever een ander type plaatmateriaal?

De collectie van DecoLegno is geschikt voor heel veel projecten, maar er zijn altijd uitzonderingen. Moet jouw gedroomde ontwerp veel gewicht dragen? Dan ben je misschien beter af met ons constructieplaatmateriaal, zoals betonplex. Ook wat betreft uiterlijk, afwerking en duurzaamheid kan je veel verschillende keuzes maken. Ben jij benieuwd wat Adzaagt verder nog op voorraad heeft? Bekijk dan vooral onze overige soorten plaatmateriaal, die Ad voor je op maat kan zagen. Wist je bijvoorbeeld dat multiplex een natuurlijker uiterlijk heeft en sterker is dan MDF?

Hoe bestel ik Cleaf, decoratief plaatmateriaal van DecoLegno op maat bij Adzaagt?

Mag Ad alles voor je  op maat zagen? Goed om te horen! Via elke productpagina kun je het materiaal in elk gewenste maat bestellen. Simpel toch? Je kunt zelfs aanvinken of je ook de reststukken wilt meenemen. Toch de hele plaat bestellen zonder zaagservice? Ook dit is mogelijk. Heb je nog een vraag over onze soorten MDF? Laat dan vooral van je horen via telefoon: 0251 – 342 395, e-mail:  [email protected] of stuur een chatbericht, wij helpen je graag! En ben je toevallig in de buurt van Heemskerk en kan je niet wachten om alles in elkaar te zetten? Je mag het plaatmateriaal ook tijdens onze openingstijden komen ophalen. Ad staat graag voor je klaar! Wist je trouwens dat we ook een klusblog hebben? Heel handig als je inspiratie op wilt doen of wel wat tips kunt gebruiken voor je volgende project. Heb je na het lezen van onze blogs toch nog vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen.

Twijfel je over een kleur of structuur? Bestel dan gratis samples op de website van DecoLegno. Klik hier