Filteren op

Type
Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Structuur
Filter

Klusadvies

Super mat - Super hoogglans Gemelamineerd MDF

3B is een prachtige collectie van MDF Gemelamineerd plaatmateriaal met een harde kras vaste coating. Geschikt voor alle hoogwaardige interieurtoepassingen waarbij een hoogglans of super matte afwerking gewenst is.

De hoogglans platen, de Maxxigloss collectie, zijn Super hoogglans (meer dan 92 glans!). Daarnaast zijn ze ook super kras vast (Klasse 5 Martindale test) en hebben een hoge weerstand tegen UV-verkleuring.  

De matte platen, de Maxximatt collectie, zijn Super mat (5 glans!). Daarnaast zijn ook deze matte platen super kras vast (Klasse 5 Martindale test). De zachte, fluweelachtige oppervlakte geeft een fijne touch en zorgt voor een "geen vingerafdruk" effect. De matte platen hebben ook een zeer hoge UV bestendigheid. Lees meer

Wat is 3B Super mat - Super hoogglans?

3B is een prachtige collectie van MDF Gemelamineerd plaatmateriaal met een harde krasvaste coating. Geschikt voor alle hoogwaardige interieurtoepassingen waarbij een hoogglans of super matte afwerking gewenst is. De hoogglans platen, de Maxxigloss collectie, zijn Super hoogglans (meer dan 92 glans!). Daarnaast zijn ze ook super krasvast (Klasse 5 Martindale test) en hebben een hoge weerstand tegen UV-verkleuring. De matte platen, de Maxximatt collectie, zijn Super mat (5 glans!). Daarnaast zijn ook deze matte platen super krasvast (Klasse 5 Martindale test). De zachte, fluweelachtige oppervlakte geeft een fijne touch en zorgt voor een "geen vingerafdruk" effect. De matte platen hebben ook een zeer hoge UV bestendigheid.

Eigenschappen van Maxximatt of Maxxigloss

Maximatt en Maxxigloss hebben buiten hun uiterlijk geen verschil in eigenschappen. Zo hebben beide platen een non-PVC plastic folie met een speciale oppervlaktebehandeling om krasvastheid en chemische weerstand te verbeteren. Ook de kleur echtheid en een hoge UV bestendigheid zijn belangrijke eigenschappen van de panelen en zijn gecertificeerd door het onafhankelijk bureau TUV. De Maxximatt heeft ook nog een speciale eigenschap, dankzij de zachte, fluweelachtige touch oppervlak met ‘’geen vingerafdruk’’ effect zijn er geen vingerafdrukken zichtbaar op de plaat.

Verschil Super mat en Super hoogglans gemelamineerd spaanplaat

Het verschil tussen Maxximat super mat en Maxxigloss super hoogglans plaatmateriaal zit niet in de kwaliteit van de plaat. Maar de afwerking van de plaat, de naam verklapt het al een beetje maar de Maxxigloss is een super hoogglans plaat met een 92% glansgraad. Glansgraad boven 75% wordt als hoogglans gezien, dat betekend dat de plaat super hoogglans is. De Maxximat super mat plaat heeft een glansgraad van 5%, onder een 15% glansgraad wordt gezien als mat. Hierdoor kan je zeggen dat de Maxximat een super mat plaat is.

Hoe bewerk je Super mat en Super hoogglans af?

De platen zijn prima zelf te verwerken. Vanwege de hoge kwaliteit raden wij echter aan om de platen met onze Online zaagservice op maat te zagen en af te werken. Bij de Afwerkingen kan je vervolgens kiezen om de panelen te laten voorzien van een kantenband. Dit is een 1 mm PVC kantenband in exacte dezelfde kleur en structuur. Hiermee bereik je een perfect eindresultaat!

Waar kan je Maxximatt of Maxxigloss voor gebruiken?

Super hoogglans en mat kan je binnenhuis overal toepassen. De meest gebruikelijke plekken zijn voor interieurbouw toepassingen zoals in de keuken, slaapkamer, badkamer of woonkamer. 

De voor- en nadelen van Maxximatt of Maxxigloss

Voordelen:

·         Hoge krastvastheid;

·         Kleurstabiliteit;

·         Hoge chemische weerstand;

·         Traceerbaarheid van het product;

·         Ftalaten en PVC vrij;

·         Meer dan 92% glans (Maxximat)

·         Minder dan 5% glans (Maxxigloss)

Eventuele nadelen Maxximatt of Maxxigloss:

·         Maxximatt of Maxxigloss is niet geschikt voor gebruik buitenshuis.

Welke randafwerkingen zijn er mogelijk?

In onze zaagservice is het mogelijk om aan de gemelamineerde MDF-platen een 1mm ABS kantenband toe te voegen.

Toch liever een ander type plaatmateriaal?

Maxximatt en Maxxigloss zijn geschikt voor heel veel projecten, maar er zijn altijd uitzonderingen. Heeft jouw gedroomde ontwerp meerdere kleuren nodig? Dan ben je misschien beter af met de collectie gemelamineerd spaanplaat van Unilin Evola. Ook wat betreft uiterlijk, afwerking en duurzaamheid kan je veel verschillende keuzes maken. Ben jij benieuwd wat Adzaagt verder nog op voorraad heeft? Bekijk dan vooral onze overige soorten plaatmateriaal, die Ad voor je op maat kan zagen. Wist je bijvoorbeeld dat Fineer een natuurlijker uiterlijk heeft is dan gemelamineerd spaanplaat?

Hoe bestel ik gemelamineerd  Spaanplaat  op maat bij Adzaagt?

Mag Ad alles voor je op maat zagen? Goed om te horen! Via elke productpagina kan je het materiaal met elk gewenste maat bestellen. Simpel toch? Je kunt zelfs aanvinken of je ook de reststukken wilt meenemen. Toch de hele plaat bestellen zonder zaagservice? Ook dit is mogelijk. Heb je nog een vraag over onze soorten Gemelamineerde platen? Laat dan vooral van je horen via telefoon: 0251 – 342 395, e-mail: [email protected] of stuur een chatbericht, wij helpen je graag! En ben je toevallig in de buurt van Heemskerk en kan je niet wachten om alles in elkaar te zetten? Mag je het plaatmateriaal ook tijdens onze openingstijden komen ophalen. Ad staat graag voor je klaar! Wist je trouwens dat we ook een klusblog hebben? Heel handig als je inspiratie op wilt doen of wel wat tips kunt gebruiken voor je volgende project. Heb je na het lezen van onze blogs toch nog vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen.