Filteren op

Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Structuur
more... less
Look & feel
Filter

Klusadvies

DecoLegno Outlet

DecoLegno speelt in op de wisselende trends, hierdoor vernieuwt het assortiment regelmatig. De uitlopende decoren kun je bij Adzaagt tegen een gereduceerde prijs kopen op onze Outlet pagina. 

Let op! De uitlopende decoren zijn beperkt voorradig. Neem bij een grotere afname contact op met onze verkoopafdeling.

Wat is Cleaf decoratief plaatmateriaal van DecoLegno?

Gemelamineerd spaanplaat is een spaanplaat die aan beide zijdes is voorzien van decorpapier dat wordt verlijmd met een laag melaminehars. Deze melaminehars zorgt ervoor dat de oppervlakte van het plaatmateriaal stootvast, krasvast, vochtbestendig en hygiënisch is. De collectie gemelamineerd spaanplaat van DecoLegno is bovendien antibacterieel. 

Eigenschappen

De collectie gemelamineerd spaanplaat van Cleaf is FSC gecertificeerd en daarmee biedt DecoLegno een passend alternatief voor natuurlijke materialen. Innovatieve technologieën maken het mogelijk om decors én voelbare structuren te ontwikkelen die de beleving geven van materialen als hout, leer, beton, marmer of geweven textiel. Maar ook fluweelzachte, gladde varianten in eigentijdse unikleuren. De designwaarde haakt in op trends en ontwikkelingen in de wereld van interieur en architectuur.

Duurzaam

DecoLegno streeft naar een duurzame bedrijfsvoering. Verantwoord materiaalgebruik staat centraal in duurzaam interieurontwerp. Door de hoogwaardige kwaliteit van de materialen is de levensduur van het maatwerk hoog. Maar ook verantwoorde logistieke processen en het beheersen van afvalstromen spelen een belangrijke rol.

Antibacterieel 

Alle Cleaf  platen van DecoLegno hebben antibacteriële eigenschappen. Uit het testrapport  blijkt dat deze antibacteriele behandeling ervoor zorgt dat 99% van de levensvatbare cellen binnen 24 uur afsterven.

Met de keuze voor  antibacterieel plaatmateriaal lever je een betekenisvolle bijdrage aan een hygiënisch binnenklimaat. DecoLegno wil niet alleen een mooie ruimte mogelijk maken, maar  ook een veilige omgeving creëren, zodat  je zonder zorgen dingen kunt aanraken. Met de keuze voor DecoLegno draag je actief bij aan een veilig en hygiënisch verantwoord binnenklimaat.

Waarvoor kun je Gemelamineerd spaanplaat van DecoLegno gebruiken

Gemelamineerd spaanplaat van DecoLegno is gemakkelijk te bewerken en vrijwel in alle droge ruimtes binnenshuis toepasbaar. Daarom is gemelamineerd spaanplaat een van de meest gebruikte materialen in de meubelbouw. Denk bijvoorbeeld aan bureaubladen, kasten, keukens, badkamers, haardombouwen, deuren, complete inrichtingen van kantoren, winkels, hotelinrichtingen, boekenplanken en niet-dragende afscheidingen. Het wordt voornamelijk voor verticale toepassingen in kasten, keukens en afscheidingen gebruikt. Voor horizontaal gebruik wordt HPL plaatmateriaal geadviseerd. Deze is in veel gevallen een kleurkoppeling met gemelamineerd spaanplaat .  Cleaf decoratief plaatmateriaal is niet voorzien van randafwerking, wel is het mogelijk om het bijpassende ABS-kantenband toe te voegen in de Online Zaagservice. 

De voordelen

Een belangrijk voordeel van de collectie van DecoLegno is de brede keuze in decors en voelbare structuren die qua beleving niet onder doen voor die van het echte materiaal.

Wat is DecoLegno HPL?

HPL is de afkorting voor High Pressure Laminate, ook wel hard plastic genoemd. HPL kenmerkt zich door zijn krasvaste toplaag en is onderhoudsarm en vochtbestendig. Het is een hoogwaardige plaat van 0,8, 0,9 of 1 mm dik die als toplaag wordt toegepast. Een plaat is opgebouwd uit circa 10 lagen bruin kraftpapier, een toplaag en een beschermlaag die doordrenkt zijn met fenolhars en onder hoge druk en temperatuur samengeperst worden. Dit geeft het zijn hardheid en krasvastheid.

Eigenschappen

Met de HPL collectie van het Italiaanse merk Cleaf biedt DecoLegno een passend alternatief voor natuurlijke materialen. Met de innovatieve technologieën maakt Cleaf het mogelijk om decors én voelbare structuren te ontwikkelen die de beleving geven van materialen als hout, leer, beton, marmer of geweven textiel. Maar ook fluweelzachte, gladde varianten in eigentijdse unikleuren. De designwaarde haakt in op trends en ontwikkelingen in de wereld van interieur en architectuur.

Hoe bestel ik Cleaf plaatmateriaal van DecoLegno op maat bij Adzaagt?

Mag Ad alles voor je  op maat zagen? Goed om te horen! Via elke productpagina kun je het materiaal in elk gewenste maat bestellen. Simpel toch? Je kunt zelfs aanvinken of je ook de reststukken wilt meenemen. Toch de hele plaat bestellen zonder zaagservice? Ook dit is mogelijk. Heb je nog een vraag over onze soorten MDF? Laat dan vooral van je horen via telefoon: 0251 – 342 395, e-mail:  [email protected] of stuur een chatbericht, wij helpen je graag! En ben je toevallig in de buurt van Heemskerk en kan je niet wachten om alles in elkaar te zetten? Je mag het plaatmateriaal ook tijdens onze openingstijden komen ophalen. Ad staat graag voor je klaar! Wist je trouwens dat we ook een klusblog hebben? Heel handig als je inspiratie op wilt doen of wel wat tips kunt gebruiken voor je volgende project. Heb je na het lezen van onze blogs toch nog vragen? Dan mag je ons natuurlijk altijd bellen of mailen.