Filteren op

Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Filter

Klusadvies

Bekijk alle blogs keyboard_arrow_right

Spaanplaat

Spaanplaat heeft een neutrale houtuitstraling en is te gebruiken voor zowel constructieve als decoratieve doeleinden. Deze plaat is gemaakt van verlijmde houtsnippers en is gemaakt uit resthout wat niet meer kan worden gebruikt voor de verwerking voor producten van massief hout. Dit maakt Spaanplaat een duurzaam en betaalbaar product. Lees meer

Wat is Spaanplaat?


Spaanplaat is een geperste houtvezelplaat die opgebouwd is uit 3 lagen. De binnenste laag van een vezelplaat bestaat uit grote en sterke houtvezels. Waarbij de buitenste deklaag bestaat uit fijne vezels welke gelijk geschuurd zijn. Deze platen zijn geschikt voor toepassingen binnen de bouwsector, meubelindustrie en voor interieurbouw.


Waar komt Spaanplaat vandaan?


Het hoogwaardige spaanplaat in het assortiment van Adzaagt wordt voornamelijk geproduceerd in België. De platen worden gemaakt van 100% herwonnen hout. 90% gerecycled hout van bijvoorbeeld oude meubels, aangevuld met 10% hout afkomstig uit reststromen van de houtindustrie of dunningshout uit duurzaam bosbeheer en wegbermonderhoud


Welke uitvoeringen spaanplaat zijn te verkrijgen?


Spaanplaat is in 5 varianten verkrijgbaar;


 • Spaanplaat Standaard
 • Vochtwerend Spaanplaat
 • Brandvertragend Spaanplaat
 • Populieren Spaanplaat
 • Gemelamineerd Spaanplaat in diverse varianten


 • In welke kwaliteit is Spaanplaat te verkrijgen?


  Het spaanplaat is voorzien van een 70% PEFC duurzaamheidskeurmerk. De platen hebben standaard een E1 norm, wat aangeeft dat ze een minimale hoeveelheid formaldehyde bevatten. De platen zijn toepasbaar in een droge omgeving.


  Wat zijn de beschikbare afmetingen en diktes van Spaanplaat?


  De keuze is enorm in Spaanplaat. Diktes zijn er van 4 mm tot 38 mm en de afmetingen zijn 2500 x 1220 mm, 3050 x 1250 mm en 2800 x 2070 mm. De meest toegepaste platen zijn spaanplaat 18 mm en spaanplaat 12 mm.