Filteren op

Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Filter

Klusadvies

Bekijk alle blogs keyboard_arrow_right

Vochtwerend Spaanplaat

Vochtwerend Spaanplaat is opgebouwd uit 95% hout en aangevuld met enkele toeslagstoffen zoals lijm en paraffine. De speciale, vochtwerende verlijming zorgt ervoor dat het plaatmateriaal in een vochtige omgeving maar minimaal uitzet. Dit materiaal is te herkennen aan de groene kleur. Spaanplaat Vochtwerend wordt ook wel Spaanplaat V313 genoemd. Lees meer

Wat is Vochtwerend Spaanplaat V313?


Vochtwerend Spaanplaat is een geperste houtvezelplaat die opgebouwd is uit 3 lagen. De binnenste laag van een vezelplaat bestaat uit grote en sterke houtvezels. Waarbij de buitenste deklaag bestaat uit fijne vezels welke gelijk geschuurd zijn. Door de toevoeging van lijm en paraffine zijn de platen vochtwerend, ook wel V313 genoemd. Hierdoor zijn de platen uitermate geschikt voor toepassing in vochtige ruimtes.


Waar komt Spaanplaat V313 vandaan?


Het hoogwaardige V313 vochtwerende spaanplaat in het assortiment van Adzaagt wordt voornamelijk geproduceerd in België. De platen worden gemaakt van 100% herwonnen hout. 90% gerecycled hout van bijvoorbeeld oude meubels, aangevuld met 10% hout afkomstig uit reststromen van de houtindustrie of dunningshout uit duurzaam bosbeheer en wegbermonderhoud


Welke uitvoeringen Vochtwerend V313 spaanplaat zijn te verkrijgen?


Spaanplaat vochtwerend is in 2 varianten verkrijgbaar;


 • Vochtwerend V313 spaanplaat standaard
 • Gemelamineerd Vochtwerend Spaanplaat
 • Vochtwerend MDF wordt vaker toegepast. Ook deze is in een gemelamineerde uitvoering te verkrijgen.


  In welke kwaliteit is Vochtwerend Spaanplaat te verkrijgen?


  Een spaanplaat vochtwerend is voorzien van een 70% PEFC duurzaamheidskeurmerk. De platen hebben standaard een E1 norm, wat aangeeft dat ze een minimale hoeveelheid formaldehyde bevatten. De platen zijn toepasbaar in een vochtige omgeving.  Wat zijn de beschikbare afmetingen en diktes van Vochtwerende Spaanplaat?


  Diktes zijn er van 10 mm tot 22 mm in de afmeting zijn 2500 x 1220 mm. Spaanplaat vochtwerend 12 mm en Spaanplaat vochtwerend 18 mm zijn de meest toegepaste diktes.