Filteren op

Plaatsoort
Kleur
Max. dikte (mm)
Max. lengte (mm)
Max. breedte (mm)
Filter

Klusadvies

Bekijk alle blogs keyboard_arrow_right

Populieren Multiplex

Populieren Multiplex is samengesteld uit verschillende lagen van populieren fineren van de populier boom. Het is een gladde en stabiele plaat wat zonder voorbereiding bewerkt kan worden. Dit multiplex staat bekend om zijn lage gewicht en de lichte wit/gele kleur. Voor projecten waar gewicht een rol speelt, is Populierenhout uiterst geschikt. Populieren Multiplex is in 4 varianten verkrijgbaar. Brandvertragend Populieren multiplex, Pure Glue/Naf Populieren multiplex zonder toegevoegde formaldehydePopulieren Prime multiplex en Standaard Populier multiplex. Lees meer

Wat is Populieren Multiplex? 


Populieren Multiplex is samengesteld uit verschillende lagen van populieren fineren. Het is een gladde en stabiele plaat wat zonder voorbereiding bewerkt kan worden. Dit multiplex staat bekend om zijn lage gewicht en de lichte kleur. Voor projecten waar gewicht een rol speelt, is Populieren Multiplex uiterst geschikt.


Waar komt Populieren Plex vandaan? 


Populier multiplex platen worden gemaakt van de Populier Boom. Deze snelgroeiende boom groeit in duurzaam beheerde bossen in Europa. De platen zijn te verkrijgen met het duurzame keurmerk FSC of PEFC. 


Welke uitvoeringen Populier Multiplex zijn te verkrijgen?


Populier Multiplex is in 4 varianten verkrijgbaar;


 • Brandvertragend Populieren multiplex 
 • Pure Glue/Naf Populieren multiplex zonder toegevoegde formaldehyde
 • Populieren Prime multiplex 
 • Standaard Populier multiplex


 • In welke kwaliteit is Interieur Populier Multiplex te verkrijgen?


  De platen hebben de kwaliteitsnorm B/BB. Dit is zeer geschikt voor blank lakwerk. De B-zijde is ongevoegd, ongepropt en gescheurd. Enkele kleine open noestjes of licht kopscheurtjes kunnen voorkomen. De BB-zijde is nog steeds erg mooi, maar van iets mindere kwaliteit. Hier kunnen wat noesten zijn gepropt. Verder kunnen gebreken zijn vervangen voor ingezette stukjes. De plaat is MR verlijmd, wat vochtwerend betekent (Moisture Resistant). Dit betekent dat de plaat is toe te passen in vochtige ruimtes.


  Wat zijn de beschikbare afmetingen en diktes van Populier Multiplex?


  De keuze is enorm in populieren multiplex. Diktes zijn er van 4 mm tot 40 mm en de afmetingen variëren van 2500 x 1220 mm tot 3100 x 1530 mm. Populieren multiplex 18 mm en Populieren multiplex 12 mm zijn de meest gebruikte diktes. De grotere afmetingen zijn dan ook alleen verkrijgbaar in 18 mm.